אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> ישיבה או בית ספר מדעי? ביהמ"ש הכריע איך יתחנך בן ה-12

ישיבה או בית ספר מדעי? ביהמ"ש הכריע איך יתחנך בן ה-12

מאת: עו״ד שני פינקלשטיין | תאריך פרסום : 30/07/2024 14:25:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Taylor Flowe, Unsplash

אביו של הילד חרדי ואמו יצאה בשאלה וחיה עם בת זוג. האם ביקשה לרשום אותו לבית ספר ביוטכנולוגי והאב דרש ישיבה. בית המשפט נתן משקל משמעותי לרצון הילד, והוא ישתלב במסגרת המדעית

השופט מחמוד שדאפנה פסק לאחרונה כי בנם הבכור של הורים גרושים יתחנך בבית ספר דתי ביוטכנולוגי, כפי שביקשה אמו, ולא בבית ספר ישיבתי, כפי שדרש האב. ההחלטה התבססה על תסקיר של עובדת סוציאלית שנפגשה עם הילד והתרשמה כי הוא מעוניין בבית הספר הביוטכנולוגי. השופט הדגיש כי מאחר ששתי המסגרות דתיות, השתלבות בבית הספר עם לימודי המדע לא צפויה להרחיק את הילד מאביו, והיא עשויה למנוע תסכול ורגרסיה אצל הקטין.

הוריו של הילד התגרשו ביולי 2022. במהלך נישואיהם נולדו להם שלושה ילדים, הגדול יליד 2012. הצדדים חיו באורח חיים חרדי אך לפני הגירושין האם יצאה בשאלה ונכנסה לזוגיות עם בת זוג. האב נשאר באמונתו הדתית וההורים מקיימים חלוקת זמני שהות שווים עם הילדים.

בין ההורים פרצה מחלוקת לעניין המסגרת החינוכית של הבן הבכור בשנת הלימודים הקרובה. בתיק הוגש תסקיר עובדת סוציאלית בו הומלץ כי הילד ישולב בבית ספר ביוטכנולוגי בהתאם לרצונו. עוד צוין כי הילד התקבל לשני בתי ספר, ישיבתי וביוטכנולוגי, ושהוא מעוניין להתחנך בבית הספר הביוטכנולוגי ולא בישיבתי.

האם ביקשה לרשום את הילד לבית הספר הביוטכנולוגי. האב סירב וביקש לרשום אותו לבית הספר הישיבתי כדי שימשיך לקבל חינוך דתי. שני בתי הספר דתיים, אלא שרמת החינוך הדתי בישיבתי גבוהה יותר.

הילד שיתף את העו"סית כי נחשף לתחום הביוטכנולוגיה לפני שנתיים ומאז הוא מאוד מתעניין ואוהב אותו. הוא ציין כי בבית ספר זה לומדים לימודי קודש אך משלבים גם את תחום המדע, לעומת בית הספר הישיבתי שמוקדש בעיקר לליומדי קודש שהוא לא מעוניין בהם.

האב התנגד להמלצת העו"סית וטען כי אין לקבל את רצון הילד אלא יש לבחון את טובתו. לדבריו, ביתו הוא הבית הדומיננטי עבור הילד ויש ליצור הלימה בין אורח חייו לבין חינוכו, כדי למנוע קונפליקטים בעולמו הפנימי.

ילד חכם

השופט מחמוד שדאפנה מבית המשפט למשפחה בנוף הגליל-נצרת הבהיר כי המגמה הרווחת כיום בפסיקה היא לשמוע את עמדת הקטינים בעניינים מסוג זה. זאת, בפרט כשמדובר בילדים המסוגלים ומעוניינים להתשתתף בתהליך הבחירה ביחס למסגרת החינוך. השופט הדגיש כי במיוחד בהכרעה בין חינוך דתי לבין חינוך חילוני יש לתת משקל רב ומשמעותי לרצונם של הקטינים.

הוא קבע שבמקרה זה יש לכבד את רצון הילד ולהעבירו למסגרת חינוכית ביוטכנולוגית, שכן אין ספק שרצון זה מתיישב עם טובתו. לדברי השופט, מהתסקיר עלה כי מדובר בילד נחוש ונחרץ, המבקש לכבד את רצונו לעבור למסגרת לימודית בה הוא מעוניין. "מדובר בהחלטה עצמאית שלו, ולא בעקבות הסתה או השפעה או לחץ של מי מההורים", הדגיש השופט.

עוד הוסיף השופט שמדובר בילד מאוד חכם אשר קיבל ציונים גבוהים בעיקר במקצועות המדעים והמתמטיקה. הוא הדגיש כי התנגדות האב למסגרת בה הילד חפץ להשתלב עלולה לאכזב את הילד ולגרום לו למפח נפש, דבר שללא ספק יהיה בעל השלכות שליליות על התבגרותו ועתידו. הילד גם עלול להיות מתוסכל ומיואש מה שעלול להוביל לרגרסיה במוטיבציה שלו ואף ביחסיו מול האב.

בסיכומו של דבר קבע השופט כי יש לשלב את הילד בבית הספר הביוטכנולוגי.

לא ניתן צו להוצאות.

  • ב"כ האם: עו"ד ענבר דרור
  • ב"כ האב: עו"ד שלומית ברנס זערור ועו"ד שלמה זערור מטעם הלשכה לסיוע משפטי
עו״ד שני פינקלשטיין עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
חזקת הגיל הרך מול אחריות הורית משותפת – מה טוב לילדים?
עו"ד זהר מימוני, צילום: אלון בלומברג, אייל הפקות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ