אף שרעייתו תרמה לו את כלייתה וטיפלה בו במסירות לאורך השנים, האיש גילה כלפיה כפיות טובה ומסרב עד היום לתת לה גט. הדיינים: "אכזריות בלתי נתפסת"
נכה המרותק לכיסא גלגלים, שהחלים מסרטן ואיבד את מאור עיניו, חויב לאחרונה בבית הדין הרבני הגדול בירושלים בתשלום כתובה לאשתו לשעבר, בסך מיליון שקלים. האיש מסרב עד היום להעניק גט לפרודתו. הדיינים אליעזר איגרא, שלמה שפירא וצבי בן יעקב קבעו כי "העובדה שהמערער נכה, עיוור ומולך על כיסא גלגלים, לא מתירה לו לנהוג ברוע ובאכזריות בלתי נתפסת, למי שלה הוא חב את חייו".
הצדדים נישאו זה לזו לפני כשלושים שנה והביאו לעולם שלושה ילדים. כשלוש שנים לאחר החתונה התגלתה אצל הבעל סוכרת קשה, עד שבשלב מסוים מצבו החמיר והוא נאלץ לעבור השתלת כליה. מי שבסופו של יום תרמה לו כליה הייתה אשתו, שלמעשה הצילה את חייו.
השנים חלפו כשבמהלך 2014 נפלה צרה נוספת על הבעל: הוא אובחן כחולה בסרטן הערמונית. הוא עבר ניתוח קשה עם החלמה מורכבת, וגם כאן גילתה אשתו תעצומות נפש וטיפלה בו לאורך השנים במסירות רבה. כיום הבעל מרותק לכיסא גלגלים וסובל מעיוורון.
על רקע טענתה כי בעלה השיב לה רעה תחת טובה ונהג להתעלל בה חרף מסירותה הרבה כלפיו, עזבה האישה באוקטובר 2020 את הבית ועברה לגור אצל אחותה. כשלושה חודשים לאחר מכן היא הגישה תביעת גירושין, אליה כרכה בין היתר תביעה לקבלת כתובתה בת מיליון השקלים.
בפברואר אשתקד קבע בית הדין האזורי בירושלים שהבעל מחויב לתת גט לאשתו. בהחלטה נכתב שהבעל "מעגן את אשתו זמן רב ללא הצדקה ומתנהג אליה בכפיות טובה, על אף שבכל תקופת הנישואין האישה התמסרה אליו במסירות נפש ואף תרמה לו מגופה את אחת מכליותיה כדי להוסיף לו שנות חיים ולשפר את מצבו הרפואי, ותרומתה לכלכלת הבית הייתה גדולה בהרבה יותר ממנו, ואילו הבעל מחזיר לה בכפיות טובה ומנסה להשתמש בגט כקלף מיקוח להשיג הישגים כלכליים".
"בוגדת בי"
בינואר האחרון קיבל בית הדין אף את תביעתה השנייה של האישה, לקבלת כתובתה המלאה. הבעל לא השלים עם התוצאה והגיש את הערעור לבית הדין הגדול, בו סיפר שמזה תקופה אשתו בוגדת בו ולמעשה מנהלת חיים כפולים. על רקע טענה זו והעובדה שהאישה היא זו שקמה ועזבה את הבית, טען הבעל שהגירושין יצאו ממנה ולפיכך הוא פטור מכתובתה, בפרט שהיא מוגזמת בסכומה.
אלא שדייני הערעור דחו פה אחד את ניסיון הבעל להימלט מתשלום הכתובה. לדבריהם, הגם שייתכן כי מדובר בכתובה מרובה, הרי שבנסיבות העניין – נוכח מסירותה הרבה של האישה לבעלה לאורך השנים, בראשן תרומת הכליה, וכפיות הטובה שקיבלה בתמורה – הרי שיש מקום לחייב את הבעל במלוא הכתובה, ולו כפיצוי.
לסיום כתבו הדיינים שהעובדה כי הבעל מוכן לתת גט רק במידה שפרודתו תוותר על הכתובה ותעניק לו חצי מהפנסיה שלה "חמורה מאד בעיננו והיא מלמדת על אופיו של המערער, ועל הרוע והאכזריות בה הוא נוהג באשתו. העובדה שהמערער נכה, עיוור ומולך על כיסא גלגלים, לא מתירה לו לנהוג ברוע ובאכזריות בלתי נתפסת, למי שלה הוא חב את חייו".
בנסיבות אלה הורו הדיינים על דחיית הערעור ועל חיוב הבעל בהוצאות פרודתו, בסך 10,000 שקל. בכך, למעשה, אישרו את חיוב הבעל בכתובה בת מיליון השקלים.
- ב"כ המערער: עו"ד אופיר כהן ועו"ד דוד הכהן
- ב"כ המשיבה: עו"ד ריקי אופק-אבן צור
עו"ד חיה רודניצקי-דרורי
עוסק/ת ב-
דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.