אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> משמורת משותפת – לא בכל מחיר

משמורת משותפת – לא בכל מחיר

מאת: עו"ד נורית מנחם | תאריך פרסום : 22/10/2018 12:37:00 | גרסת הדפסה

דיני משפחה, משמורת משותפת – לא בכל מחירתמונת אילוסטרציה: andreypopov,123RF

בית המשפט המחוזי הבהיר להורים לשלושה כי אם לא יעברו לגור בבתים סמוכים הילדים לא יוכלו להמשיך לשהות אצל שניהם במידה שווה.

בפסק דין שניתן לאחרונה בבית המשפט המחוזי בחיפה הודיע השופט חננאל שרעבי להורים לשלושה כי אם לא יואילו בטובם לעבור להתגורר האחד ליד השנייה המשמורת המשותפת תבוטל. נקבע כי במצב הנוכחי הילדים "חיים על גלגלים", כך שהמשמורת המשותפת יותר פוגעת בהם מאשר מיטיבה איתם.  

ההורים התגרשו לפני כשנתיים. במסגרת הליכי המשמורת נקבעה להם בינתיים משמורת משותפת על שתי בנותיהם (6 ו-3) ואילו המשמורת על בנם התינוק בן השנה וחצי ניתנה לאם.

אלא שהמשמורת המשותפת על שתי הבנות הפכה להיות בעייתית לאחר שהאם עברה לגור במרחק של כשעה מהבית המשותף בו נשאר האב. לאחר המעבר ביקשה האם כי הבנות יעברו למוסדות חינוך בעיר מגוריה, ואילו האב ביקש להשאיר אותן במסגרות הנוכחיות שבקרבת ביתו.

לאחר שבית המשפט קיבל חוות דעת של עובדת סוציאלית ופסיכולוגית חינוכית הוחלט על הותרת המשמורת המשותפת הזמנית על כנה, כאשר הילדות ימשיכו לשהות במסגרות החינוך הנוכחיות.

על החלטה זו הגישה האם בקשת רשות לערער בבית המשפט המחוזי, שבה היא טענה בין היתר כי הותרת הילדות במסגרות החינוך בקרבת בית אביהן פוגעת בהן ומרחיקה אותן מאחיהן הקטן.

כמו כן, העלתה האם את הקושי בפיזור הילדים ברחבי ערים שונות על בסיס יומיומי (כיוון שהתינוק נמצא במעון בעיר מגוריה). כמו כן האם ביקשה לבטל את הסדרי הלינה של התינוק אצל אביו עד שיגיע לגיל שנתיים.

האם הוסיפה כי אינה מתנגדת להשאיר את המשמורת משותפת אבל לדעתה ביתה צריך להיות הבית המרכזי ועם האב צריך לקבוע הסדרי שהות שמתאימים למרחק בין הבתים.

האב לעומת זאת ביקש להותיר את קביעת בית המשפט למשפחה כמו שהיא.  הוא ציין כי העברת הילדות למסגרות חינוך לא מוכרות בעיר אחרת תפגע בהן ואף תמנע ממנו את היכולת להיותז מין עבורן בכל עת.  

בתוך כך הוא הבהיר כי האם נוהגת באנוכיות כשהיא מבקשת למנוע מהילד לישון אצלו, וטענותיה לא משתלבות עם העובדה שהשאירה אותו אצלו שמונה ימים רצופים כשנסעה לחו"ל. בסופו של דבר הוא הבהיר כי אינו מוכן לצמצם את מקומו בחיי ילדיו.

אי אפשר להמשיך כך

"סבורני כי המצב הקיים... אינו לטובת הקטינות ואינו יכול להימשך. לא סביר כי הקטינות, שהמשמורת לגביהן משותפת, תיסענה כל חצי שבוע מ-ב' ל-א' ללימודים בימות השבוע (כשעה נסיעה לכל כיוון) ואף תחזורנה ל-ב' בסוף יום הלימודים. במצב דברים זה... הקטינות למעשה חיות יותר 'על גלגלים' מאשר בבית מרכזי עם יציבות בחייהן", כתב השופט חננאל שרעבי בפסק הדין.  

השופט הבהיר כי משמורת משותפת לא נקבעת בכל מחיר והיא תמיד כפופה לעקרון טובת הילד. קשר טוב ותקין בין ההורים ומגורים בסמיכות הם חלק מהתנאים שמבטיחים שטובת הילדים תישמר.

מאחר שנכון לעכשיו שני התנאים הללו לא מתקיימים החליט השופט לקבל את בקשת רשות הערעור חלקית והודיע על ביטול המשמורת המשותפת. עם זאת, הוא נתן להורים הזדמנות אחרונה להגיע להבנות, וקבע כי החלטתו תיכנס לתוקף בתוך שבעה ימים, שבמהלכם יוכלו ההורים להודיע על גיבוש הסכמות כתובות בנוגע לשינוי מקומות המגורים. במידה שלא תתקבל הודעה – התיק יחזור לבית המשפט למשפחה שיצטרך להחליט מי מההורים יהיה המשמורן.  

  • שמות באי הכוח לא צוינו בפסק הדין
עו"ד נורית מנחם עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ