אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> תעבורה >> נהגה בלי שהוציאה מעולם רישיון – וקיבלה עונש קל במיוחד

נהגה בלי שהוציאה מעולם רישיון – וקיבלה עונש קל במיוחד

מאת: עו"ד איתן קנול | תאריך פרסום : 21/06/2018 18:37:00 | גרסת הדפסה

עורך דין, נהגה בלי שהוציאה מעולם רישיון – וקיבלה עונש קל במיוחדאילוסטרציה: Dollarphotoclub

האישה, שעלתה מפרו לפני 8 שנים, נתפסה נוהגת בצפון אף שמעולם לא הוציאה רישיון. בית המשפט התחשב בקשיי הקליטה והשפה שלה והטיל עליה שעות לתועלת הציבור ולא מאסר בפועל.

השופטת אסתר טפטה-גרדי גזרה לאחרונה 300 שעות לתועלת הציבור על אישה שנתפסה בשנה שעברה נוהגת ללא רישיון וביטוח. השופטת  קבעה כי לנוכח המשוכות הרבות שעמן היא מתמודדת כעולה חדשה ומאחר שהודתה בעבירות ולקחה אחריות, אין מקום למצות עמה את הדין.

על פי כתב האישום, באוגוסט 2017 נהגה האישה בכביש כרמיאל מבלי שיש לה רישיון נהיגה. כמו כן, רישיון הרכב בו נהגה פקע חמישה חודשים קודם לכן ופג תוקפה של תעודת ביטוח החובה.

האישה הודתה בעבירות והורשעה בנהיגה ללא רישיון נהיגה וביטוח.

במסגרת הטיעונים לעונש המדינה עתרה לעונש מאסר בפועל של עד 18 חודשים, הפעלת מאסר על תנאי שנגזר עליה בעבר בגין נהיגה ללא רישיון, פסילה של שנתיים וקנס.

המדינה הדגישה כי נהיגה ללא רישיון היא עבירה חמורה ומסוכנת שכן הנוהג אינו בקיא באופן הטיפול ברכב, בתפעולו ובחוקי התעבורה. המדינה ציינה כי בהתאם לפסיקת בית המשפט העליון יש להשית מאסר בפועל בפעם הראשונה בעבירה מסוג זה.

ההגנה עתרה מנגד להסתפק בצו מבחן, צו שעות לתועלת ופסילה. לעניין הקנס ביקשה ההגנה להתחשב במצבם הכלכלי של הנאשמת ובעלה ולהימנע מהטלתו.

ההגנה הדגישה כי הנאשמת הודתה בהזדמנות הראשונה, נטלה אחריות על מעשיה והביעה חרטה. כמו כן, היא ובעלה מכרו את הרכב כדי למנוע הישנות העבירות בעתיד.

בתסקיר שירות המבחן שהוגש לבית המשפט נכתב כי הנאשמת בת 42, עלתה לישראל לפני 8 שנים מפרו שם עבדה כרופאה. בשל קשיי קליטה ושפה לא ניגשה למבחני הרישוי ברפואה בארץ ומזה כ-4 שנים היא עובדת במפעל. צוין כי האישה נמצאת בהליכי פוריות ומתכננת לגשת לבחינות הרישוי ברפואה כך שמאסר בפועל עלול להזיק לה ולבני משפחתה.

עוד נכתב בתסקיר כי הנאשמת סיפרה שכשנתפסה בעבר על עבירה דומה לא ידעה כי בארץ החוק אינו מתיר לימוד נהיגה על ידי קרוב משפחה וכוונתה הייתה ללמוד נהיגה בסיוע בעלה. היא הסבירה כי התנהגותה לא אופיינית והטעות נבעה ממצבור של לחצים חריגים בהם הייתה שרויה. כמו כן, היא הביעה נכונות להשתלב בטיפול סביב קשייה הרגשיים.

בנסיבות אלה המליץ השירות להימנע ממאסר ולבחור בדרך שיקומית.

ענישה אינדיווידואלית

השופטת אסתר טפטה–גרדי מבית משפט השלום בעכו הבהירה כי בתי המשפט מתייחסים בחומרה לעבירה של נהיגה על ידי מי שמעולם לא הוציא רישיון.

עם זאת היא כתבה כי ״הענישה היא לעולם אינדיווידואלית״ ועל בית המשפט לבחון את המקרה הפרטי שבפניו ולשקול מהו העונש המתאים בנסיבות.

במקרה זה לדבריה, לצד הנסיבות החמורות של נהיגה ללא רישיון בפעם השנייה, יש להביא בחשבון את נסיבותיה האישיות המיוחדות של הנאשמת ובין היתר את קשיי הקליטה והשפה שמנעו ממנה עד היום להוציא רישיון נהיגה ולעבוד כרופאה.

השופטת הוסיפה כי התרשמה שהעבירה המיוחסת לאישה אינה אופיינית להתנהגותה ואין לה דפוס עברייני. לפיכך קיבלה השופטת את המלצת שירות המבחן להעדיף שיקום על פני מאסר.  

בסופו של דבר השופטת גזרה על הנאשמת 300 שעות לתועלת הציבור, צו מבחן ל-18 חודשים, מאסר על תנאי ופסילה של 12 חודשים. בנוסף, היא תשלם קנס בסכום של 1,500 שקל.

  • ב״כ המדינה: עו"ד אורית מנדלוביץ'
  • ב״כ הנאשמת: עו"ד חנא חורי
עו"ד איתן קנול עוסק/ת ב- תעבורה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום תעבורה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום תעבורה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ