אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> חסוי נמצא זכאי לגמלת ניידות מביטוח לאומי. למי היא תשולם?

חסוי נמצא זכאי לגמלת ניידות מביטוח לאומי. למי היא תשולם?

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 04/11/2024 11:36:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Hans Moerman on Unsplash

משפחת האומנה שמגדלת את האיש מינקות ביקשה לקבל את הגמלה ישירות לידיה, אך העמותה שמלווה אותה עתרה להעביר את הכספים דרך המרכז הישראלי לאפוטרופסות. בית המשפט הכריע

גמלת ניידות לה נמצא זכאי אדם חסוי עם מוגבלות שכלית התפתחותית ואוטיזם, תשולם ישירות מהביטוח הלאומי למשפחת האומנה שלו – כך נקבע לאחרונה בבית משפט השלום בבאר שבע. החלטת השופטת שני כ"ץ ניתנה על רקע בקשת משפחת האומנה של האיש לקבל את הגמלה ישירות לידיה ולא דרך המרכז הישראלי לאפוטרופסות, שאחראי לרכושו של החסוי ולא התנגד למהלך.

מדובר בגבר בשנות השלושים לחייו, המאובחן עם מוגבלות שכלית התפתחותית ואוטיזם. בהיותו תינוק הוא אומץ על ידי משפחת אומנה, המגדלת אותו במסירות רבה עד עצם היום הזה.

לצד חלקה של המשפחה, מזה כשני עשורים שהמרכז הישראלי לאפוטרופסות משמש כאפוטרופוס לרכוש של האיש, כאשר קצבאות הנכות והשירותים המיוחדים (שר"מ) שהוא זכאי להן מביטוח לאומי, בסך 12,400 שקל בחודש, מועברות למשפחת האומנה דרכו.

החל ממאי האחרון נמצא האיש זכאי, בנוסף לקצבאותיו הקיימות מהביטוח הלאומי, אף לגמלת ניידות בסך 2,851 שקל בחודש. במצב שנוצר פנה המרכז לבית המשפט, באמצעות עו"ד משה כרמל ממשרד בן דוד-אברהם-הכהן, בשאלה כיצד לשלם לאיש את גמלת הניידות: למשפחת האומנה ישירות או בתיווך המרכז.

בעוד שהמרכז לא הביע דעה לכאן או לכאן בסוגייה והותיר אותה להכרעת בית המשפט, טענה האם האומנת שנכון יהיה להעביר את הגמלה אליה ישירות. בטיעוניה פירטה האם על מצבו הקשה של האיש – סיעודי שאינו מתקשר ולא שולט על סוגריו, הזקוק בדחיפות לסיוע בניידות. לשיטתה, תשלום הגמלה ישירות אליה ללא מתווכים יעזור לה להעניק לאיש תנאים נוחים וסיוע בטיחותי בניידות, והכל לרווחתו ולטובתו.

הגמלה הושגה בזכות האם

לצד עמדתם של המרכז לאפוטרופסות והאם האומנת, הובעה במהלך ההליך דעה מטעם עמותת מכון "סאמיט" – הפועלת לליווי ופיקוח על משפחות אומנה, ובין היתר מלווה את האם האומנת במקרה זה – לפיה יהיה זה נכון שהגמלה תשולם למרכז דווקא, ולא למשפחת האומנה.

לדברי העמותה, שיוצגה על ידי עו"ד ליאור זלטין, עדיף שקצבאות הביטוח הלאומי המשולמות לאיש ינוהלו על ידי המרכז לאפוטרופסות כפי שנעשה עד כה, לצורך בקרה ופיקוח שהן מנוצלות לטובת מטרתן כראוי. הטענה עלתה על רקע עמדה שהביע המרכז בבקשתו, לפיה מדובר במצב מורכב בו משפחת האומנה עתידה לקבל כספים ללא דיווח למשך תקופה ארוכה, כך שרצוי כי יינתן אישור לפעולה על ידי בית המשפט.

"לאחר שעיינתי בבקשה ובכלל עמדות הצדדים", כתבה השופטת כ"ץ, "בשים לב למצבו הרפואי והתפקודי של האשל"א (=האדם שמונה לו אפוטרופוס); על מנת להקל על הנטל הרובץ על כתפי האם האומנת בטיפול באשל"א ובדאגה לרווחתו; בשים לב לכך כי האם האומנת היא זו אשר דאגה למיצוי זכויותיו של האשל"א אל מול הביטוח הלאומי בקבלת גמלת הניידות – הריני מורה כי גמלת הניידות תשולם לידי משפחת האומנה של האשל"א ישירות מהביטוח הלאומי".

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
צוואה בגיל 18? יש בשביל מה
צילום: איציק שוקל

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ