בני זוג נשואים המצויים בסכסוך הסכימו למכור את ביתם המשותף. בית המשפט אישר את ההסכם, אך הבעל חזר בו, בטענה כי מכירתו תזיק לשני הצדדים. בית המשפט קבע: הסכמים יש לכבד.
בני הזוג נישאו בשנת 1987, ובמהלך חייהם המשותפים הביאו שלושה ילדים לעולם. ב-1992 הקים הגבר מוסך, ובני הזוג רכשו בית משותף, הבנוי על מגרש בשטח של כחצי דונם.
לשאלות בנושא חלוקת רכוש משותף:
פנה ל- פורום דיני משפחה של אתר פסקדין
לפני שנתיים עלו יחסיהם על שרטון והאישה הגישה תביעה לפירוק השיתוף בבית. בכתב ההגנה שהגיש הגבר הוא ציין כי יש לעסק חובות ונושים רבים, וביקש מבית המשפט לערוך בדיקה של החובות המשותפים לפני שיורה על פירוק השיתוף.
בית המשפט מינה מומחה מטעמו, אקטואר, שחישב את זכויותיהם הכלכליות וקבע כי לשם איזון הזכויות והחובות של הזוג, על הגבר להעביר לאישה סכום כולל של 230,931 שקל, בעוד על האישה להעביר לגבר סכום של 7,257 שקל.
בעקבות זאת הוחלט על מכירת הבית ובמהלך שנת 2014 הצדדים הסכימו למכור אותו באופן מיידי. עוד הוסכם שבהעדר שיתוף פעולה מצד אחד מהם, הבית ייכנס להליך של כינוס נכסים.
בני הזוג ציינו כי סכום התמורה אותו הם דורשים עבור הבית הוא 1.45 מיליון שקל, וההסכם ביניהם אושר על ידי בית המשפט.
בחודש אפריל 2015 חזרו הצדדים לבית המשפט, וקבעו כי לגבר תינתן זכות ראשונים לרכוש את חלקה של האישה בבית תמורת 675 אלף שקל, בתנאי שימציא אישור על יכולתו לשלם את הסכום במזומן. במידה שייכשל, יועבר הבית לקונה מעוניין מטעם משרד תיווך.
אלא שחלף זמן מה והגבר הביע חרטה על הסכמתו, וביטא אותה בבקשה לביטול הסכם שהוגשה לבית המשפט. האיש ביקש לדחות מכירת הבית עד לקבלת מידע נוסף בקשר לחובות העסק ולסיום ההתחשבנות הכספית בין הצדדים.
בנוסף, טען האיש כי מכירת הנכס אינה כדאית כלכלית בשל מחירו הנמוך, מה גם שלאור החובות הרבים של העסק, רוב הכסף שיתקבל ממכירותו ממילא יעוקל, כך שהוא ואשתו יישארו עם סכום כה כסף נמוך, שישאיר אותם מחוסרי בית.
האישה התנגדה לבקשתו, וטענה שאינו יכול לחזור בו מהסכמה שקיבלה תוקף של החלטת בית משפט.
עוד ציינה כי מדובר בהחלטה שניתנה לפני חודשים רבים, וכי כל מטרתו של בעלה היא לדחות את מכירת הבית במטרה להתישה בהליכים המשפטיים ולגרום לה לנזקים כספיים.
בית המשפט קיבל את נימוקי האישה, ציין כי קיים קונה פוטנציאלי במחיר המוסכם, ופסק כי אם הגבר לא יחתום על הסכם המכירה עד ליום 7.6.2015, ימונו בכונסות נכסים למכירת הבית.
הגבר לא התרצה והגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה.
למכור, ומהר
לאחר עיון בבקשת הבעל ונספחיה החליט השופט סארי ג'יוסי כי היא אפילו לא מצריכה תשובה מצד האישה.
לדבריו, ביטול החלטה שהתקבלה על יסוד הסכמה תתאפשר רק במקרים חריגים, בהם המבקש הצביע על מקרים של עיוות דין ופגמים ברצון הצדדים. במקרה הזה, המבקש רוצה לבטל את העסקה כיוון שהיא לא כדאית עבורו, ותו לא – זו אינה סיבה לביטול הסכם.
השופט הדגיש את העובדה שמדובר בהחלטה שהתקבלה לבקשת הצדדים, לאחר דיון במהלכו הודיעו על תנאי ההסכם, והוסיף כי לאור טיעוניו של המבקש, לפיו יש לו חובות רבים, הרי שעדיף לשני הצדדים למכור את הבית במהרה, לטובתו ולשמירת כספי וזכויות האישה.
לפיכך, דחה השופט את הבקשה, ומשלא נתבקשה תשובה, לא נתן צו להוצאות.
- ב"כ המבקש: עו"ד י. שר
- ב"כ המשיבה: עו"ד ח. רופא
* עו"ד אבי פרץ עוסק בדיני משפחה.
** הכותב לא ייצג בתיק.
*** המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.