ביטוח לאומי טען שהביקורת לא הייתה אירוע חריג אך עמדתו נדחתה בבית הדין לעבודה. בפסק הדין נקבע כי בשבוע שקדם לביקורת העובד סבל ממתח שהגיע לשיא ביום ההתקף
השופטת אירית הרמל קיבלה לאחרונה תביעה שהגיש עובד בחברת קייטרינג נגד ביטוח לאומי והורתה להכיר בו כנפגע בעבודה. העובד עבר התקף לב בינואר 2019 בסיומה של ביקורת מטעם הצבא בחברה בה הוא מועסק כסמנכ״ל תפעול. השופטת קבעה בהתאם לחוות דעת המומחה מטעם בית הדין כי יש קשר סיבתי בין הביקורת שהיוותה אירוע חריג בעבודה לבין התקף הלב.
התובע, יליד 1966, עובד מזה 30 שנה בתחום המזון וההסעדה של חברות וגופים מוסדיים.
בין השנים 2005-2018 הוא עבד כסמנכ״ל תפעול במפעל המספק מזון לכ-1,200 נקודות ביום, בהן גני ילדים, בני הגיל השלישי וכוחות הביטחון - כולל משטרת ישראל וצה״ל.
באוקטובר 2018 החל התובע לעבוד כסמנכ״ל תפעול בחברת קייטרינג שמספקת ארוחות ללקוחות שונים במספר מוקדים ברחבי הארץ, כשהמטבח הראשי שלה ממוקם בקיבוץ פלמחים.
בשונה מתפקידים שביצע בעבר, המעסיקה הנוכחית היא חברה קטנה. קשרי העבודה בין התובע לבין הבעלים והמנהלים היו צמודים וישירים, היקף הלקוחות של החברה מצומצם והתובע נדרש להיות במגע הדוק יותר עם לקוחות הקצה ולפתור בעיות בעצמו.
כשהתובע היה כשלושה חודשים בתפקידו, הוא נדרש לנהל ביקורת תברואתית מטעם צה"ל במטבח הראשי של החברה בקיבוץ. היתה זו הפעם הראשונה בה המעסיקה עומדת לביקורת צבאית. בשונה מביקורות אזרחיות, ביקורת צבאית מתקיימת בנוכחות גורמים מקצועיים רבים מטעם הצבא, כמו טכנולוג מזון ווטרינר, אשר בודקים את העבודה בהתאם לתקנים שונים.
בבוקר יום הביקורת התובע הנחה את עובדי המטבח להכין אותו. הוא היה לחוץ ועבד איתם כדי לנקות ולסדר את המטבח. התובע היה האדם היחיד שהיתה לו בקיאות וניסיון רב שנים בניהול ביקורות צבאיות. מפאת חשיבות הביקורת למעסיקה, נכחו במטבח גם אחד ממנהליה וגם מנהל המטבח, כשכל העיניים היו נשואות לתובע שחש את מלוא כובד האחריות מוטלת עליו.
צוות הביקורת הגיע למטבח סביב השעה 08:30 – 09:00 ושהה שם כשעתיים – שעתיים וחצי. במשך שהייתו התובע היה צמוד לצוות, ליווה אותם ממחלקה למחלקה וענה על שאלותיהם.
בתום הביקורת, אשר התנהלה כהלכה, חש התובע ירידת מתח קיצונית ומיד התארגן ויצא לפגישת עבודה באשדוד שנקבעה מבעוד מועד ונועדה לתדרך מנהל חדש.
זמן קצר לאחר שהחלה הפגישה, חש התובע קוצר נשימה ותחושה דמוית צרבת אשר החמירו במהרה לכאב בידיו. הוא הובהל לבית החולים אסותא באשדוד, שם אובחן כסובל מאוטם שריר הלב ועבר שני צנתורים.
לחץ נפשי
השופטת אירית הרמל מבית הדין לעבודה בתל אביב מינתה מומחה רפואי בתחום הקרדיולוגיה. המומחה קבע בחוות דעתו כי התובע עבר אוטם שגרם לנזק קל בתפקוד הלב. עוד נקבע כי קיים קשר סיבתי בין האירוע בעבודה לבין האוטם.
המומחה הסביר שהשבוע שקדם לביקורת היה מלווה במתח ממושך ששיאו ביום בו אירע התקף הלב, ומדובר באירוע חריג מבחינת הלחץ הנפשי בו היה נתון התובע. לקביעתו, אלמלא האירוע החריג בעבודה, אירוע הלב היה נדחה לפרק זמן מאוחר יותר או שלא היה מופיע כלל.
על בסיס חוות הדעת וחרף התנגדות ביטוח לאומי קבעה השופטת כי יש להכיר באוטם שריר הלב ממנו סבל התובע כפגיעה בעבודה.
ביטוח לאומי חויב בהוצאות בסך 5,000 שקל.
- ב״כ התובע: עו"ד עידן שטרית
- ב״כ הנתבע: עו"ד אליאור עמר
עו״ד שני אדרי
עוסק/ת ב-
נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.