א 10918/04, שווילי מיכאל נגד האוזן השלישית בע"מ
בית המשפט השלום בת"א קבל חלקית תביעה של איש קולנוע, העוסק בהפקה והפצה של סרטים, כנגד חברה המפעילה ספריות וידאו וכנגד חברה שהינה בעלת המניות והשליטה בה, בעילה של הפרת זכויות יוצרים של התובע.
סגנית הנשיאה, השופטת שושנה אלמגור, דחתה את התביעה ביחס לבעלות בזכות היוצרים ובזכות ההפצה הבלעדית בישראל בשלושים וחמישה סרטים נשוא התביעה.
נקבע, כי על תובע, הטוען לבעלות בזכות יוצרים מכוח העברה, כמו במקרה הנדון, להבדיל מזכות ראשונית, הנטל להניח בפני בית המשפט תשתית ראייתית איתנה לכך שזכות היוצרים הועברה אליו. ואולם, התובע לא הוכיח את שרשרת העברת הזכויות המלאה מיוצר היצירה אליו. התובע לא הוכיח כי החברות הזרות שחתמו עמו על ההסכמים הן בעלות הזכות המקורית או כי הזכות הועברה אליהן כדין.
תביעתו של התובע ביחס לשלושת הסרטים האחרים נשוא התביעה- התקבלה. טענתו של התובע בדבר בעלותו בזכות היוצרים בסרטים הנ"ל לא נסתרה על ידי הנתבעות. עותקים מסרטים אלו היו מצויים בספרית הנתבעות בתקופה הרלוונטית. נקבע, כי היה על הנתבעות לקבל את אישורו של בעל הזכות טרם עסקו בהשכרת הסרטים לצרכי מסחר. משלא עשו כן, הפרו הנתבעות את זכות היוצרים של התובע, ועליהן לשלם לו סך של 20,000 ש"ח בגין כל הפרה, ובסך הכל סך של 60,000 ש"ח בצירוף ריבית והפרשי הצמדה כחוק.
א 10918/04, שווילי מיכאל נגד האוזן השלישית בע"מ
למדור קניין רוחני
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.