בדמו של הרוכב, בן 30 מירושלים, נמצאה כמות אלכוהול פי שלושה מהמותר. להגנתו טען שלא ידע כי אסור לנהוג שיכור על אופניים
8 חודשי עבודות שירות, 6 שנות פסילת רישיון נהיגה וקנס כספי – זהו העונש שגזר לאחרונה בית המשפט לתעבורה בירושלים על צעיר מהעיר העתיקה שרכב על אופניים חשמליים כשהוא שיכור, עבר באור אדום והתנגש ברכב שחלף בצומת. עם 24 הרשעות תעבורה קודמות באמתחתו, קבע השופט יהונתן שניאור כי יש להפעיל את עונשי התנאי שקיבל הצעיר בהליכים קודמים.
התאונה אירעה לפני כשלוש שנים, בצומת הרחובות ינאי – שלמה המלך בבירה. בשעת לילה מאוחרת רכב הצעיר (30) על אופניו החשמליים לכיוון הצומת כשבדמו אלכוהול פי שלושה מהמותר, וכשהוא מצפצף על הרמזור האדום. הוא התנגש בעוצמה ברכב סוזוקי שחלף באותם רגעים בצומת באור ירוק, נפצע ונזקק לטיפול רפואי.
באפריל אשתקד הורשע הרוכב על פי הודאתו בעבירות של נהיגה ברמזור אדום, נהיגה בשכרות, נהיגה בקלות ראש והתנהגות הגורמת נזק.
בשלב הטיעונים לעונש ביקש הצעיר להתחשב בו לנוכח מספר סיבות. ראשית הוא טען שהתאונה התרחשה בגלל בעיה טכנית באופניים שלא אפשרה לו לעצור. עוד טען הרוכב כי הוא רגיל לצרוך משקאות אלכוהוליים כך שהשפעת האלכוהול עליו פחותה מזו של אדם מן המניין. בנוסף הוא טען כי לא ידע שהאיסור על נהיגה בשכרות חל גם על אופניים. נקודה נוספת אותה הדגישה ההגנה הייתה העובדה שהרוכב הוא הנפגע היחיד בתאונה.
בניסיון להמתיק את גזר דינו, הביע הרוכב בפני השופט חרטה על מעשיו וסיפר שהוא עתיד להתחתן בקרוב ולהקים משפחה. בסיכומם של דברים ביקשה ההגנה להסתפק בעבודות שירות.
לעומתו סברה המאשימה, לנוכח עבירותיו הקודמות, שיש להטיל על הצעיר עונש מרתיע בדמות מאסר מאחורי סורג ובריח למשך שנה וחצי.
גם הסנגור לא ידע
"לא ניתן להתעלם מדברי הנאשם שכלל לא ידע כי נהיגה בשכרות אסורה בעת נהיגה באופניים", כתב השופט שניאור. לדבריו גם הסנגור גילה על האיסור לראשונה עקב טיפולו בתיק זה.
השופט אף זקף לטובת ההגנה את העובדה שהרוכב היה הנפגע היחיד בתאונה, ושהחבלות שנגרמו לו אינן חמורות. עוד קבע השופט שלנוכח נטילת האחריות והבעת החרטה הכנה, לצד היותו של הרוכב צעיר המתכנן להקים משפחה, יש הצדקה להקל עימו.
מן העבר השני קבע השופט שיש לזקוף לחומרה את היותו של הצעיר עבריין תעבורה מועד, שאינו מפנים את חומרת מעשיו על אף העונשים שנגזרים עליו. בתוך כך הוא דחה בשתי ידיים את טענת ההגנה שיש להתחשב בכך שהצעיר רגיל בשתיית אלכוהול. השופט ציין כי לא מדובר בשכרות גבולית אלא בצריכת אלכוהול גבוהה מהמותר באופן משמעותי, שככל הנראה הביאה לאובדן השליטה על האופניים ולקרות התאונה.
בסופו של יום גזר השופט על הצעיר 8 חודשי עבודות שירות (חודשיים בגין תיק זה + 6 חודשים על תנאי מהליכים קודמים). בנוסף נגזרו על הצעיר 6 שנות פסילה בפועל, 1,500 שקל קנס, וכן פסילה ומאסר על תנאי.
- ב"כ הנאשם: עו"ד חנא מאהר
- שם ב"כ המאשימה לא צוין בגזר הדין
עו"ד עמיחי נחמן
עוסק/ת ב-
תעבורה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.