אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> רשלנות רפואית >> עו"דקאסט 83 | רופא המשפחה כשומר סף

עו"דקאסט 83 | רופא המשפחה כשומר סף

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 16/07/2024 15:19:00 | גרסת הדפסה

עו"ד מירב אשל ומגישת הפודקאסט טלי מץ

רופא המשפחה הוא בדרך כלל הגורם הרפואי הראשון שהמטופל פוגש בכל בעיה רפואית. מה זה אומר על האחריות שלו כלפינו מבחינת משפטית?

ביקור תמים אצל רופא המשפחה יכול להסתיים במתן טיפול ראוי, אבל גם יכול להיגמר חלילה בקטסטרופה אם הרופא פספס אבחנה קריטית, לא נתן לחולה תרופה נכונה או לא הפנה אותו לבדיקה רלוונטית. המאפיין שמייחד רופאי משפחה לעומת עמיתיו, הוא היותו "המתריע בשער" אליו מתנקזות כל התלונות של המטופל, כשעליו מוטלת האחריות הכבדה לנתב אותן למחוזות הנכונים. האם זה משליך על מידת אחריותו ברשלנות רפואית?

לצורך בירור הסוגיה כבדת המשקל הזו, שנוגעת לכולנו, ערכנו בפודקאסט שיחה עם עו"ד מירב אשל, המתמחה ברשלנות רפואית. כבר בתחילת הריאיון היא מאשרת שבתי המשפט אכן מתייחסים באופן שונה, בהיבטי רשלנות רפואית, לרופאי משפחה לעומת אחרים. כך, בפסיקה הוגדר תפקידם של רופאי המשפחה כ"בוררי המוץ מן התבן", כשהכוונה היא שעליהם לדעת מה בדיוק עובר על המטופלים שלפניהם ולהעניק להם טיפול בהתאם, תוך הפנייתם במידת הצורך לבדיקה או ייעוץ אצל רופא אחר.

בגדול, רשלנות רפואית בקרב רופאי משפחה עשויה ללבוש שלוש צורות: האחת, אי אבחנה מחלה, בין היתר בשל העדר ידע רפואי עדכני. כך למשל, רופא שנותן "על אוטומט" אקמול או אנטיביוטיקה למטופלים שלו, אף שהחולה הקונקרטי שלפניו סובל ממשהו רציני הדורש הפנייה דחופה לבדיקת סי.טי, עשוי להיחשב רשלן.

דוגמה נוספת לרשלנות רפואית בקרב רופאי משפחה היא אדישותם כלפי מטופלים בעלי היסטוריה רפואית בעייתית. הציפייה היא שרופא המשפחה "יגדיל ראש" ויזמין מטופל שסובל ממחלה מתמשכת כלשהי, כמו סוכרת, לביקורים מזדמנים אצלו, על מנת לוודא שאין הידרדרות במצבו הרפואי ולשלוח אותו במידת הצורך לבדיקות.

ה"לבוש" השלישי של רשלנות רפואית הייחודית לרפואת משפחה, הוא אי ביצוע מעקב שוטף בנוגא לתוצאות בדיקות אליהן נשלח המטופל. במלים אחרות, אין זה מספיק שהרופא יאבחן באופן מדויק את המחלה (שלב 1) ויפנה לבדיקה הרלוונטית (שלב 2) על מנת שלא להיחשב רשלן, אלא עליו גם לעקוב בקפידה אחרי פענוח הבדיקות כדי לוודא שהן תקינות.

האזינו לפרק המלא של עו"דקאסט >>

עו"ד מירב אשל עוסקת ברשלנות רפואית

עו"דקאסט – הפודקאסט המשפטי של קהילת עורכי הדין

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום רשלנות רפואית באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית
הסדר הפשרה לנפגעי אלטרוקסין: לא משקף את הנזק לחולים
עו"ד אסף גרינבוים (צילום: סטודיו תומאס)
רשלנות רפואית בהריון ולידה: מדריך
עו״ד אייל בן ישי (צילום: ליאור גולדברג)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ