נהג רייזר פגע בשוטר מתנדב, הותיר אותו עם חבלות וברח. מלבד עבודות השירות הוטלה עליו שלילה והוא ישלם פיצוי לנפגע. השופטת: "הסדר הטיעון ראוי"
בית המשפט לתעבורה במחוז מרכז גזר 7 חודשי עבירות שירות על גבר בשנות הארבעים לחייו שלפני שנה וחצי דרס שוטר מתנדב והפקיר אותו להתבוסס עם חבלות מרובות בגופו. השופטת שירי שפר, שכיבדה את הסדר הטיעון אליו הגיעו המדינה והנהג, גזרה על האחרון בנוסף 42 חודשי פסילה ופיצוי של 20 אלף שקל למתנדב.
בדצמבר 2022 נהג הנאשם (43), איש אחזקה בקיבוץ שדות ים, על רכב שטח מדגם פולאריס "רייזר" בכביש 57, ממערב למזרח. הוא נסע בשיירה של ארבעה רכבי שטח. בשלב מסוים חסמה את השיירה ניידת הנהוגה על-ידי שוטר ולצדו מתנדב. השוטר יצא מהניידת כדי לבקש מסמכים מהנאשם, בעוד המתנדב עמד לצד דלת הנהג.
כשעבר השוטר מהנאשם לנהג השיירת הבא בתור, החל הנאשם לפתע בנסיעה תוך שפגע במתנדב והטיח אותו אל דלת הניידת, אשר כתוצאה מכך התעקמה. נהג ה"רייזר" הוסיף חטא על פשע כשלא הגיש עזרה למתנדב אלא ברח מהמקום תוך שהותיר אותו עם חבלות בכל חלקי גופו, כולל שריטות בפניו וחתך עמוק בידו הימנית. רק בחלוף שש שעות התייצב הנהג בתחנת המשטרה בטייבה, והסגיר את עצמו.
בעקבות זאת הוא הועמד לדין והורשע על-פי הודאתו, במסגרת הסדר טיעון, בעבירות של הפקרה לאחר פגיעה ונהיגה רשלנית שגרמה לתאונת דרכים בה נחבל אדם. במהלך המשפט סיפר הנפגע כי בעקבות התאונה הפסיק את התנדבותו רבת השנים במשטרה ובמד"א, כשלדבריו "הזדקן והפך לנכה".
בשלב הטיעונים לעונש עתרה המדינה לכבד את הסדר הטיעון - שהגביל את עונשו של הנהג ל-7 חודשי עבודות שירות - ובנוסף להשית עליו חמש שנות שלילה. הנאשם, לעומת זאת, ביקש להסתפק בשנתיים פסילה. הוא הביע צער ובושה על התנהגותו, וביקש להתחשב בו נוכח היותו אב לילדים הסובלים מבעיות קשב וריכוז, ובן להורים נכים אותם הוא סועד.
הרשלנות גבוהה, העונש נמוך
השופטת שפר ציינה שהעבירות אותן ביצע נהג ה"רייזר" חמורות, וכי הרשלנות הגלומה בהן גבוהה. אלא שלצד זאת, כך השופטת, הנזק שנגרם למתנדב נמצא ברף בינוני – שכן הוא לא הפך כתוצאה מהתאונה לסיעודי או מרותק למיטה – ומתקיימות נסיבות נוספות בשלן מוצדק לאמץ את הסדר הטיעון ולא לשלוח את הנהג למאסר בפועל.
"זקפתי לזכותו של הנאשם את נטילת האחריות וההודאה באשמה, את עברו הפלילי הנקי, את עברו התעבורתי הקל, את הנזקים שנגרמו לנאשם מביצוע העבירה ומהרשעתו, ואת פגיעת העונש הצפוי בנאשם ובמשפחתו", כתבה השופטת. לדבריה, הנהג הינו איש משפחה ועובד מסור בקיבוץ, אשר לפחות עד לרגע התאונה פעל על-פי סולם ערכים נורמטיבי.
בנסיבות אלה קבעה השופטת שהסדר הטיעון אליו הגיעו הצדדים משקף עונש ראוי, ועל כן יש לכבדו. בהתאם לכך, היא גזרה על הנהג 7 חודשי עבודות שירות במעון נווה חורש שבחדרה, ופסילת רישיון למשך 3.5 שנים. עוד נגזרו על הנהג עונשי מאסר ופסילה על תנאי, וכן פיצוי לנפגע העבירה בסך 20 אלף שקל.
- ב"כ המדינה: עו"ד נלי מאני
- ב"כ הנאשם: עו"ד שי לוי
עו"ד אברהם (בומה) ברחד
עוסק/ת ב-
תעבורה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.