בתיק עלה קושי ראייתי בהוכחת הקשר בין התאונה לבין מותו של הנהג המעורב. בית המשפט אימץ הסדר טיעון שאליו הגיעו הצדדים, והצעיר ירצה 9 חודשי עבודות שירות
בית המשפט המחוזי קיבל לאחרונה הסדר טיעון מקל בעניינו של סטודנט שגרם לתאונה בכביש 1 בה נהרג אדם שעצר עם רכבו בשול הדרך. הנאשם נהג לאחר שבילה ושתה אלכוהול, כשהוא עייף ונוסע במהירות גבוהה. הוא התנגש ברכב אחר בו נסעו בני זוג והבעל נהרג. לנוכח קושי ראייתי משמעותי להוכיח את הקשר בין התאונה לבין מותו של האיש, שסבל מכאבים בחזה לפני התאונה, הצדדים הגיעו להסדר טיעון חריג שלפיו הנאשם ירצה רק 9 חודשי עבודות שירות ורישיונו ייפסל ל-6 שנים.
הנאשם, שיוצג על ידי עו"ד נעם שביט, עו"ד אבי דוויק ועו"ד יורי ברנט, הודה והורשע בהסדר טיעון, בעבירה של גרימת מוות ברשלנות. הוא נהג בשעת לילה לאחר שבילה ושתה אלכוהול, כשהוא עייף ונוסע במהירות גבוהה. בשלב מסוים הוא החל "לזגזג" וסטה מהנתיב לשול ובחזרה מספר פעמים עד שפגע בחוזקה ברכב שעצר מסיבה לא ידועה בשול הימני. ברכב שהו בני זוג. הבעל נהרג והאישה נחבלה.
הסדר הטיעון כלל עתירה משותפת של הצדדים לגזור על הנאשם 9 חודשי עבודות שירות לצד מאסר על תנאי, פסילה ל-6 שנים ופיצוי בסך 20,000 שקל. מדובר בעונש קל באופן חריג שכן בדרך כלל העונש בעבירות מסוג זה נע בין 8-12 שנות מאסר לצד פסילה של כ-15 שנים.
השופט אוהד גורדון מבית המשפט המחוזי בירושלים כתב כי ההסדר כולל עונש מקל ביחס לענישה הנוהגת במקרי גרימת מוות ברשלנות. זאת, במיוחד לנוכח השילוב שבין עצם גרימת המוות בנהיגה רשלנית לבין אלמנטים נוספים של נהיגה בעייפות, במהירות ולאחר שתיית אלכוהול.
עם זאת, השופט הדגיש שיש אינטרס ציבורי בכיבוד הסדרי טיעון וחריגה מהם תיתכן רק במקרים נדירים ומובהקים, בעיקר במצבים בהם נפל פגם או פסול משמעותי בשיקולי התביעה תוך הפרה משמעותית של האיזון הראוי בין שיקולי הענישה.
חסך זמן
השופט קבע שמקרה זה אינו מהמקרים בהם ראוי לחרוג מהכלל של כיבוד הסדרי טיעון. זאת, מאחר שגיבוש הסדר הטיעון נעשה לאור "קושי ראייתי משמעותי" כפי שהגדירה זאת המאשימה. הדבר מחייב להביא בחשבון את נכונות הנאשם להיקשר בהסדר זה וליטול אחריות, למרות הקושי הראייתי.
לצד זאת שקל השופט את העובדה שהנאשם הוא סטודנט צעיר ללא הרשעות קודמות, ששירת את המדינה במסגרת המלחמה הנוכחית ועומד להתחתן. הוא הוסיף כי הודאתו ייעלה את ההליך וחסכה מזמנם של הצדדים, העדים ובית המשפט, ואף מנעה מרעיית המנוח את הצורך להעיד על כל הקושי הכרוך בכך. כמו כן, משפחת המנוח הביעה הסכמה להסדר הטיעון.
לפיכך אימץ השופט את הסדר הטיעון במלואו וגזר על הנאשם 9 חודשי עבודות שירות, 6 חודשי מאסר על תנאי, פסילת רישיון נהיגה למשך 6 שנים, פסילה על תנאי ופיצוי של 20,000 שקל לעיזבון המנוח.
לגזר הדין המלא בתיק 42328-12-22
- ב"כ המאשימה: פרקליטות מחוז ירושלים
- ב"כ הנאשם: עו"ד נעם שביט, עו"ד אבי דוויק ועו"ד יורי ברנט
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.