אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> פועל בניין שנפל לפיר מעלית יפוצה ב-4 מיליון שקל

פועל בניין שנפל לפיר מעלית יפוצה ב-4 מיליון שקל

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 30/07/2019 11:51:00 | גרסת הדפסה

עורך דין נזיקין, פועל בניין שנפל לפיר מעלית יפוצה ב-4 מיליון שקלאילוסטרציה: Ricardo Gomez Angel on Unsplash

הפועל צעד בטעות לפיר שלא היה מגודר ונפל מגובה 4 קומות. בית המשפט דחה את טענות חברת הבנייה שהכחישה את התאונה וביקשה להטיל עליו את האחריות המלאה לאירוע.

השופט חננאל שרעבי קיבל לאחרונה תביעת פיצויים שהגיש פועל ניקיון תושב השטחים נגד חברת ״יצחק שטרן״. העובד, אב לשניים, נפל מגובה רב באתר בניה ברמת בית שמש ב-2014 ונותר משותק. לאחר ניכוי קצבאות הביטוח הלאומי תשלם לו החברה 684,600 שקל בתוספת הוצאות ושכ״ט עו״ד.

בתביעה שהוגשה באמצעות עו"ד עמית אוריה ועו"ד אורי גלבוע נטען כי ביום התאונה ביצע הפועל, שהיה אז כבן 32, עבודות ניקיון באתר. בסביבות השעה 17:00 הוא נפל דרך פתח פיר מעלית לא מגודר של אחד הבניינים מגובה של 4 קומות. הוא נפצע באורח קשה ונותר משותק בפלג גופו התחתון.

העובד סיפר כי לפני התאונה ביקש לצאת אל חדר המדרגות של הבניין וצעד בטעות אל פתח פיר המעלית שלא היה לו מעקה. הוא ציין כי בבניין כבר היו 10 קומות והמקום היה חשוך יחסית.

לטענתו, החברה הייתה אחראית לדאוג לסביבת עבודה בטוחה אך לא גידרה את פיר המעלית, לא הדריכה את עובדיה בדבר הסכנות שבעבודה בגובה ולא פיקחה כראוי על עבודתם.

החברה, שיוצגה על ידי עו"ד חסן דבאח, הכחישה את נסיבות התאונה וטענה כי אמנם העובד נפל באתר שלה אך אין ראיה לכך שהנפילה התרחשה דרך פיר מעלית.

היא הוסיפה כי אין להטיל עליה אחריות שכן התובע עבד במקום מספר חודשים לפני התאונה וידע שמדובר בפיר לא מגודר וכי יש לעבור מקומה לקומה דרך חדר המדרגות. עוד לדבריה, התובע נדרש לבצע עבודת ניקיון פשוטה שלא נדרשת לה הדרכה מיוחדת.

היא ציינה שבכל מקרה יש להטיל על העובד אשם תורם של מעל 50%, בין היתר מאחר שכשוהה בלתי חוקי הוא לא עבד בלחץ זמנים ונותר ללון אתר הבניה ברוב ימות השבוע.

חוסר תשומת לב

השופט חננאל שרעבי מבית המשפט המחוזי בחיפה קיבל את גרסת העובד במלואה. הוא ציין שעדותו קיבלה חיזוק משמעותי מעדויות עובדים אחרים שראו אותו שוכב בתחתית הפיר כשהוא פצוע ובהכרה מעורפלת.

בשאלת האחריות קבע השופט שהחברה הפרה את חובתה לספק לעובדיה מקום עבודה בטוח שימנע נפילות אפילו על ידי חוסר תשומת לב מצד העובד. הוא הוסיף שהוכח שלעובדים לא סופק ציוד מגן או אמצעי בטיחות אחרים וכי אחד העובדים הפנה את תשומת לב מנהל העבודה באתר שאין גידור לפירי המעלית אך בפועל לא נעשה דבר עד למועד התאונה.

השופט ציין עוד שהחברה הפרה הוראות מפורשות בחוק ובתקנות שמחייבות מעסיק לגדר פיר מעלית ולספק לעובדים ציוד מגן אישי תוך פיקוח כי יעשה בו שימוש.

עם זאת הוא הטיל על העובד אשם תורם בשיעור של 15% וציין בהקשר זה שמדובר בפועל מנוסה  שהכיר את האתר והיה מודע לכך שהפיר אינו מגודר. ״התובע היה יכול לראות את פיר המעלית דרכו נפל עם קצת יותר תשומת לב מצידו״, כתב.

בסופו של דבר ולאחר ניכוי אשם תורם קבע השופט שנזקי התובע מגיעים לסך של 4,161,770 שקל. בניכוי קצבאות הביטוח הלאומי חויבה הנתבעת בסך של 684,600 שקל בתוספת הוצאות ושכ״ט עו״ד בסך 160,000 שקל.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ