הנהג מעד עקב ריצוף בולט ורעוע ועבר ניתוח בברך. חברת הדלק התכחשה לאחריות וטענה כי האיש לא שם לב למתרחש סביבו אך בית המשפט קבע כי התרשלה בתחזוקת המקום.
סגן נשיא בית משפט השלום בירושלים השופט נאיל מהנא פסק לאחרונה פיצויים של כ-75 אלף שקל לנהג משאית שנפל בתחנת דלק "גילי" של "פז" בראשון לציון. כ-24 אלף שקל מתוך הסכום יועברו לביטוח הלאומי כהחזר על תגמולים ששילם לנהג. בפסק הדין נקבע כי תחנת הדלק התרשלה כיוון שלא דאגה לטפל במפגע של מרצפות בולטות ושקועות בסמוך לחנות Yellow.
הנפגע (74) עבד כנהג תובלה לאחר שפרש לגמלאות. בפברואר 2015 הוא הגיע לתחנה ונכנס למשרד כדי לטעון דלקן. בזמן שהמתין שיטפלו בכרטיס הוא הלך לכיוון המשאית כדי להביא ניירת ואז נתקל במרצפת רעועה, איבד משקל ונפל.
לאחר האירוע הוא אושפז בבית החולים "הדסה הר הצופים" שבירושלים למשך 4 ימים, שבמהלכם עבר ניתוח במפרק הברך. ביטוח לאומי הכיר באירוע כתאונה עבודה ושילם לנהג גמלאות של 23,831 שקל.
בתביעה נזיקית שהגיש כשנה לאחר התאונה נגד תחנת הדלק טען הנהג כי התרשלה כשלא דאגה לטפל במפגע הבטיחותי אף שיש במקום תנועה ערה.
התחנה וחברת הביטוח "הראל" התכחשו לתאונה ולאחריותן. לטענתן, אף אחד מאנשי התחנה לא עודכן לגבי האירוע והתובע נשען על עדותו היחידה, שלקתה בחוסר דיוק.
גם אם התאונה אירעה, לשיטתן התובע הוא האחראי הבלעדי כיוון שהתעלם ממה שקורה סביבו ולא שם לב לדרך. לטענתן, לא כל נפילה או החלקה מטילה אחריות על המחזיק בשטח ואנשים לעיתים נפצעים בשל חוסר זהירות. מכל מקום, גם אם ייקבע שהן אחראיות יש לייחס לתובע אשמה תורמת של 100%.
מכשול בולט וברור
אלא שהשופט מהנא קיבל את עדותו של התובע וקבע כי הוכיח שהתאונה אירעה. השופט ציין כי המפגע עצמו מתועד בתמונות שצילם הנהג מיד לאחר הנפילה ובהן נראה שחלק מאבני הריצוף שקועות וחלק בולטות וביניהן מרווחים גדולים.
כמו כן, בנו של בעל העסק בו עבד התובע בזמנו העיד שהגיע למקום מיד לאחר התאונה וראה את התובע כאוב ויושב כשרגלו מתוחה קדימה.
מעבר לכך, ובניגוד לטענת הנתבעות, השופט התרשם לחיוב מעדותו של התובע שהותירה עליו "רושם מהימן ואמין" ונתמכה במסמכים הרפואיים שהגיש.
באשר לאחריות של תחנת הדלק נכתב כי "אכן מדרכה אינה שטח סטרילי, ויתכנו מעידות או החלקות טבעיות גם ללא קיומו של מכשול כלשהו. אולם, במקרה דנן, מדובר במכשול בולט וברור בדמות הפרשי גובה במרצפות המדרכה, אשר יוצרים את הסכנה".
השופט קבע כי כמי שמחזיקה בשטח שבו עוברים הולכי רגל, היה על התחנה לצפות שמישהו ייפול במקום, ולפעול לתיקון המפגע. משלא עשתה זאת ולא דאגה לתחזוקה ראויה, הרי שהתרשלה.
עם זאת, השופט ציין כי התובע אכן היה צריך להיזהר יותר בהתחשב בכך שתחנת דלק היא מקום שצפויים בו מפגעים, ועל כן ייחס לו 20% אשם תורם.
לאחר בחינת הנזקים שנגרמו לתובע כתוצאה מהתאונה, בהם הפסדי שכר, אובדן כושר השתכרות, הוצאות וכאב וסבל, נפסק כי סכום הפיצוי יעמוד על כ-75,500 אלף שקל שמתוכו יוחזרו לביטוח הלאומי התגמולים ששולמו לנפגע. בנוסף הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד של כ-8,000 שקל וכ-3,600 שקל לביטוח הלאומי.
- ב"כ התובע: עו"ד ארז לבנון
- ב"כ הנתבעות: עו"ד שירן זליגמן ממשרד עורכי דין נזיקין בלטר, גוט, אלוני ושות'
- ב"כ המוסד לביטוח לאומי: עו"ד עופר בן צבי
עו"ד אסתר מצגר
עוסק/ת ב-
נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.