האם ביקשה להוסיף גם את שמה הלועזי של הבת אך האב התנגד. בית המשפט התערב כדי למנוע פגיעה בכבוד המת
בית המשפט למשפחה הכריע לאחרונה בסכסוך בין הורים הנוגע לשאלה איזה שם ייחקק על מצבת בתם הפעוטה, שנפטרה ממוגבלויות בריאותיות מהן סבלה מאז שנולדה. האם ביקשה כי לצד השם העברי של הבת, ייכתב על המצבה גם שמה הלועזי. האב התנגד להוספת השם הלועזי שניתן לקטינה ללא הסכמתו. השופטת הילה מלר-שלו הכריעה לטובת האם לאור פסק דין קודם בו נקבע בהסכמת שני ההורים ששמה של הפעוטה יכלול את שני השמות.
הפעוטה נולדה בשנת 2019 ולדאבון הלב נפטרה ב-2022 בהיותה בת שנתיים וחצי בלבד. היא נולדה מספר חודשים לפני מועד הלידה ואובחנה עם מוגבלות שכלית והתפתחותית ונזקקה לטיפולים רפואיים ושהייה בבתי חולים לסירוגין במהלך חייה הקצרים.
הצדדים הם הוריה של הקטינה, להם בן משותף נוסף בן שלוש וחצי, ובמהלך השנים התנהלו בניהם מספר הליכים משפטיים, בין היתר לעניין מזונות הקטינים, תביעת אבהות ותביעה לשינוי שמה של הקטינה.
בבקשה חדשה שהגישה האם ביקשה לכתוב את שמה של הקטינה על המצבה כך שייכתבו שמותיה הפרטים, העברי והלועזי, ושמות המשפחה של שני הצדדים.
האב מצדו התנגד לכתוב את השם הלועזי וביקש שייכתב רק שמה העברי של הקטינה לצד שני שמות המשפחה של הצדדים. לטענתו, האם מלכתחילה העניקה לקטינה את השם הלועזי ללא הסכמתו כאשר שהתה בחו"ל והתכחשה לאבהותו. בנוסף, לטענתו הוא זה שטיפל בקטינה במסירות בחודשים האחרונים לחייה בעוד שהאם הגיעה לבקרה בבית החולים פעמים מעטות.
האם בחרה שלא להגיב לטענות האב נגדה כדי לא להיגרר לסכסוך נוסף בנסיבות הקשות ממילא.
כונתה בשני השמות
השופטת מלר-שלו ציינה שמדובר באובדן שהלב והדעת מסרבים לקבל או להכיל.
היא הסבירה שלפי הפסיקה, לבני המשפחה יש זכות לקבוע את תוכן המצבה של יקירים שהלכו לעולמם, אך ישנם מקרים שבהם רצון בני המשפחה אינו מייצג את האינטרסים של המת או את כבודו.
כאשר כל אחד מההורים טוען שהוא מייצג באופן הטוב ביותר את האינטרסים של הקטינה, על בית המשפט להכריע, והושפטת מצאה להורות כי על המצבה ייכתבו שני השמות.
השופטת דחתה את טענת האב לטיפול מסור יותר מטעמו וציינה שמבלי לשפוט אדם בצערו, היא התרשמה כי שני ההורים טיפלו בקטינה במסירות ואין ליצור מדרג בין ההורים שיתן זכות עודפת לאחד מהם.
בנוסף, היא ציינה שבהליך שפתח האב עצמו לשינוי שם הקטינה, הוא הביע את הסכמתו לצירוף השם הלועזי שנתנה האם לקטינה כשם עוקב.
השופטת הוסיפה שמעיון בראיות בתיק אפשר ללמוד שהקטינה כונתה בשני השמות, ולכן אזכור של שניהם על מצבתה מתאים לאופן בו הכירו אותה.
השופטת סיימה בתקווה שהצדדים יפעלו לגישור על חילוקי הדעות בניהם ולו לטובת בנם, שנותר אח שכול.
לא נפסקו הוצאות.
- שמות באי כוח הצדדים לא אוזכרו בפסק הדין
עו"ד מורן בריק מילר
עוסק/ת ב-
דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.