הרוכשים טענו שהציפייה שלהם לקבל את דירת חלומותיהם התנפצה כשהיזמית הפרה את התחייבותה לספק להם מרפסת מקורה הגדולה ב-10 מ"ר מזו שניתנה להם בפועל. תביעתם התקבלה חלקית
בית משפט השלום בתל אביב קיבל לאחרונה חלקית תביעה כספית שהגישו בני זוג נגד היזמית – "יוסי אברהמי" – ממנה רכשו את דירתם לפני כעשור. לטענת הרוכשים הם ציפו לקבל דירה עם מרפסת גדולה ומקורה, אך חלומם ירד לטמיון כשבפועל נמסרה להם דירה עם מרפסת קטנה הכוללת קירוי מזערי. השופט הבכיר אהוד שוורץ קבע שבני הזוג יפוצו ב-87,500 שקל עבור הקטנת שטח המרפסת והקירוי, וכן עבור עוגמת הנפש שנגרמה להם.
תחילת הפרשה באוגוסט 2013 אז חתמו זוג הגמלאים על הסכם מכר לרכישת דירה ברחוב חמדה בחיפה. בהתאם למפרט שצורף להסכם, הם היו אמורים לקבל מרפסת מקורה בשטח 51 מ"ר. אלא ששנה לאחר מכן, בסמוך לקבלת היתר הבניה, החתימה היזמית את הרוכשים על מפרט מעודכן שלפיו שטח המרפסת הינו 41 מ"ר, מתוכו שטח מקורה של 2.6 מ"ר בלבד.
ביוני 2018 הוגשה לבית המשפט התביעה, על סך 413,500 שקל, במסגרתה טענו הרוכשים שהם בחרו בדירה על סמך הבטחות היזמית ששטח המרפסת יהיה גדול יותר. הרוכשים סיפרו כי פנו ליזמית מספר פעמים בעניין, אך זו הוליכה אותם שולל כשחזרה וטענה שמדובר בטעות ושתפעל לתקנה, אולם בפועל דבר לא נעשה.
לדברי הרוכשים אם הם היו יודעים שזו הדירה שיקבלו, היו פועלים לצאת מן ההסכם. לטענתם במצב הנוכחי על היזמית לפצותם על ירידת ערך הדירה, בסך כ-290,000 שקל.
מנגד טענה היזמית שהרוכשים חתמו על המפרט העדכני מרצונם החופשי, כך שאין להם עילת תביעה נגדה.
הציעה פיצוי על השינוי
בפתח פסק דינו הדגיש השופט שוורץ שהרוכשים חתמו על הסכם המכר מתוך ידיעה שהיזמית טרם קיבלה היתר בנייה. לרוכשים הובהר שייתכנו שינויים במפרט, וכי הדבר כפוף לדרישות ההיתר והרשויות.
יחד עם זאת, השופט ציין שבמהלך דין ודברים בין הצדדים בתקופה שלפני הגשת התביעה, הסכימה היזמית לשלם לרוכשים פיצוי בסך 40,000 שקל עבור המטראז' האבוד במרפסת. "בנכונות זו ניתן לראות הודאה מטעם הנתבעת לפיצוי מסוים, שמגיע בהקשר זה", כתב.
כמו כן, השופט הוסיף שיש מקום לפצות את הרוכשים גם עבור התקנת הפרגולה בה נאלצו לשאת כתוצאה מהעדר הקירוי במרפסת. הוא העמיד את סכום הפיצוי בגין הקירוי על 30,000 שקל.
לסיום קבע השופט שלרוכשים נגרמה עוגמת נפש כתוצאה מהתנפצות חלומם לקבל דירה בעלת מרפסת רחבת ידיים ומוגנת מהשמש. בהקשר זה הרוכשים סיפרו שהעדר הקירוי גורם להם עוול, כאשר מלבד חשיפתם לשמש הקופחת – אין להם פרטיות מהשכנים והם גם נאלצים להדליק מזגנים לשעות נוספות בגלל שהדירה מתחממת, מה שגורם להוצאות חשמל מרובות.
השופט אמד את הפיצוי עבור עוגמת הנפש על 7,500, כך שהפיצוי הכולל לרוכשים הועמד על 77,500 שקל. בנוסף הוא חייב את היזמית לשלם לרוכשים הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 10,000 שקל.
- ב"כ הרוכשים: עו"ד סלבה פיקוס
- ב"כ היזמית: עו"ד אמיר שפיצר
עו"ד משה ימין
עוסק/ת ב-
מקרקעין ונדל"ן
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.