אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> רגלו של נהג נתקעה בין רמפה לארגז משאית. תאונת דרכים?

רגלו של נהג נתקעה בין רמפה לארגז משאית. תאונת דרכים?

מאת: עו"ד שירה פינקלשטיין | תאריך פרסום : 09/12/2018 10:11:00 | גרסת הדפסה

עורך דין נזיקין, רגלו של נהג נתקעה בין רמפה לארגז משאית. תאונת דרכים? עו"ד שירה פינקלשטיין (צילום: גל דור) [אילוסטרציה חיצונית: welcomia, 123rf.com]

נהג המשאית נפגע במהלך טעינת סחורה ונגרמו לו שברים ברגלו. בית המשפט נתן פרשנות רחבה למונח ״כניסה לרכב״ וקבע כי על אף שהנזק נגרם במהלך טעינה מדובר בתאונת דרכים.

לפני כ-3 שנים העמיס נהג משאית סחורה במפעל ״סנו״. תוך כדי ההעמסה הוא החליק ורגלו נכנסה לרווח שבין הרמפה לארגז המשאית. חברת הביטוח סירבה להכיר באירוע כתאונת דרכים אך השופט אחסאן כנעאן חשב אחרת וקיבל את התביעה.

בתביעה שהגיש ב-2016 נגד חברת הביטוח ״כלל״ סיפר הנהג כי באפריל 2015 בסביבות השעה 6:39 הגיע כשהוא נוהג במשאית לשטח מפעל ״סנו״ לצורך העמסת חומרי ניקוי. 

לאחר סיום ההעמסה הוא החל להוריד את הרמפה שמחוברת למשאית והבחין שנותרה חבילה על רצפת המחסן.

לדבריו, הוא ירד מהרמפה, נטל את החבילה בידיו ועלה חזרה. בנקודה זו החליקה רגלו הימנית ונכנסה לרווח שבין הרמפה לארגז המשאית. הוא נפגע ברגלו וסבל משברים בקרסול.

בין הצדדים התעוררה מחלוקת בשאלה האם מדובר בתאונת דרכים. התובע טען שהמקרה נכלל בהגדרת שימוש ברכב מנועי. לדבריו, אמנם הנזק נגרם בזמן טעינה, פעולה שהוחרגה מתחולת החוק, אך על פי ״הלכת אסם״ כשיש שני שימושים יש להעדיף את השימוש המוכר – במקרה זה, הכניסה לרכב.

הנתבעת טענה שלא מדובר בתאונת דרכים מאחר שהמקרה נופל לגדר פעולת הטעינה של הרכב ולכן הוא מוחרג מתחולת החוק. עוד נטען כי הלכת אסם חלה רק לאחר סיום פעולת הטעינה ולפני תחילת הנסיעה אך במקרה זה התאונה אירעה בעיצומה של פעולת הטעינה.

זאת ועוד לדבריה, התובע לא ביצע פעולה של כניסה למשאית בזמן שנפגע. לדבריה, מאחר שהרמפה היא חלק מהמשאית והתובע לפני שהחליק הספיק לעלות מרצפת המחסן לרמפה ואף עמד עליה ביציבות, הוא השלים את פעולת הכניסה לפני שהתרחשה התאונה.

סדרת פעולות פיזיות

השופט אחסאן כנעאן מבית משפט השלום בחיפה קיבל את התביעה. הוא הבהיר כי ״שימוש ברכב מנועי״ על פי החוק מוגדר בין היתר כ-״כניסה לתוכו״. לדבריו, כניסה לרכב היא פעולה מורכבת שיכולה לאגד מספר פעולות. כך, היא מתחילה כשנוצר מגע פיזי בין הנפגע לבין הרכב ומסתיימת כשהמשתמש מבצע סדרת פעולות שבסופן ניתן להתחיל בנסיעה.

השופט קבע כי הפרשנות שמבקשת הנתבעת לצקת למונח ״כניסה לתוך רכב״ היא אבסורדית. הוא ציין כי המחוקק לא נקט בלשון של ״עליה על הרכב״ אלא בביטוי ״כניסה״ ויש לתת למושג את הפרשנות ההגיונית והטבעית שחובקת בתוכה את כל הפעולות הנדרשות לצורך הכניסה לרכב.

השופט הדגיש כי כשהתובע נפגע הוא לא סיים את פעולת הכניסה לרכב אלא עמד על הרמפה ששימשה כמעין מדרגה לקראת העלייה לתא המטען.

עוד קבע השופט כי אף שהנזק נגרם תוך כדי טעינה, יש להעדיף את ״השימוש המוכר״ שהוא פעולת הכניסה. בהקשר זה הוא הבהיר כי הלכת אסם חלה לכל אורך פעולת הטעינה או הפריקה.

השופט סיכם כי בנסיבות אלה מדובר בתאונת דרכים. באשר לנזק, השופט קבע כי התובע נותר עם נכות של 14.5% ועל הנתבעת לפצות אותו בסך של 65,038 שקל בתוספת שכ״ט עו״ד בסך 13% והוצאות של 1,205 שקל.

  • ב״כ התובע: עו״ד י. פלדשטיין
  • ב״כ הנתבעת: עו"ד ע. שגיא
עו"ד שירה פינקלשטיין עוסק/ת ב- נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות
נפגעתי בתאונת דרכים ‒ מה עושים עכשיו?
עו"ד מרים כפרי קהן. צילום: רובי קהן

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ