המטופלת עברה השתלת עצם והחדרת שתלים. בית המשפט קבע שהטיפול בלסת העליונה היה תקין אך הרופא התרשל בטיפול בלסת התחתונה
בפסק דין שהותר לפרסום לאחרונה השופט משה תדמור-ברנשטיין קיבל חלקית תביעה שהגישה אישה בת 69 נגד רופא שיניים על טיפולים שביצע ב-2016. השופט קבע שהנתבע התקין שתלים בלסת התחתונה של התובעת בזווית לא נכונה ובשל כך היא נאלצה כעבור שנתיים לעבור פרוצדורה נוספת. הרופא יפצה על פגיעה באוטונומיה, החזר הוצאות רפואיות, אי קבלת החזר מחברת הביטוח, ימי מחלה חניות ונסיעות וכאב וסבל.
התובעת, ילידת 1954, הגיעה לראשונה למרפאתו של הנתבע בחודש ספטמבר 2015, לצורך בדיקה, ייעוץ וקבלת הצעת מחיר. לאחר שבדקו אותה הנתבע ורופאה נוספת במרפאתו הוצע לה טיפול. הטיפול כלל עקירת שיניים בלסת העליונה בצד ימין, החדרת שתלים ללסתות העליונות והתחתונות, טיפולי שורש, סתימות וכתרים.
לאחר בדיקות ופרוצדורות נוספות הגיעה התובעת למרפאת השיניים לבירור נוסף במרץ 2016, והוצע לה לקיים את הטיפול כבר באותו יום, מאחר שהתפנה תור ביומן הטיפולים של הנתבע. התובעת הסכימה והנתבע ביצע באותו יום, בהרדמה מקומית, עקירת שתי שיניים בלסת העליונה, השתלת עצם בלסת העליונה באמצעות הרמת סינוס פתוחה, והחדרת שלושה שתלים בלסת התחתונה.
בימים שלאחר הטיפול סבלה התובעת מתופעות לוואי של כאבים ונפיחות. היא יצרה קשר עם המרפאה. הנתבע בדק אותה מספר ימים לאחר הטיפול, ומשהתלוננה על נפיחות וחוסר נעימות, הותווה לה המשך טיפול אנטיביוטי.
כעבור חודש נבדקה התובעת על ידי הנתבע, שהציע לה לבצע ניתוח על ידי רופא אא"ג - לניקוי חלל הסינוס. זאת, בעקבות חדירה אפשרית של העצם שהושתלה לריריות שבחלל הסינוס, מה שגרם לתופעה דלקתית.
בשלב זה, התייעצה התובעת עם רופאים נוספים משך מספר חודשים, ובסופו של דבר ביצעה בנובמבר 2016 ניתוח לניקוי חלל הסינוס בבית החולים איכילוב, וניתוח המשך נוסף לאחר מכן.
התובעת נמצאת מאז פברואר 2017 במעקב וטיפול שניתן לה במרפאת מומחים אחרת, שבה שלושה רופאים שונים (בתחומים שונים) השלימו עד מחצית שנת 2018 ביצוע של תוכנית טיפול כוללת בשיניה בשתי הלסתות.
לטענת התובעת, היא נאלצה לעבור את הטיפולים בשל רשלנות הנתבע. לדבריה, הטיפולים שקיבלה ממנו בוצעו באופן לקוי ורשלני.
הנתבע טען מנגד כי לא נפל פגם בטיפול וכי ההתפתחויות בלסת העליונה נבעו מכך שהתובעת לא שעתה להנחיותיו ובעיקר לאיסור לקנח את אפה בתקופה הסמוכה לטיפול.
בעיה מקצועית
השופט משה תדמור-ברנשטיין מבית משפט השלום בתל אביב קבע שלא הוכחה רשלנות בנוגע לטיפול בלסת העליונה. עם זאת לדבריו, הנתבע התרשל בכל הנוגע לטיפול בלסת התחתונה.
הוא הבהיר שהמומחה מטעם בית המשפט אישר שהשתלים בלסת התחתונה הונחו בצורה "לא מדויקת ועקומה" שייתכן שמצביעה על "בעיה מקצועית". הנזק שנגרם הוא הצורך בעקירת השתלים, ובהשלמת אחרים תחתם.
השופט פסק לתובעת פיצויים בסך 109,525 שקל בתוספת שכ"ט עו"ד בסך 25,629 שקל והוצאות.
- ב"כ התובעת: עו"ד גלית הר-זהב
- ב"כ הנתבע: עו"ד דרור וידוצ'ינסקי ואח'
עו״ד בוריס סברדליק
עוסק/ת ב-
רשלנות רפואית
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.