האם טענה כי האב אובססיבי ולא יציב. מומחית שאבחנה את ההורים קבעה שאין בעיה במסוגלות ההורית שלו, וכי שני ההורים מזיקים לילדה דרך העיסוק בקונפליקט. השופטת קבעה זמני שהות שוויוניים
השופטת אפרת ונקרט קיבלה לאחרונה תביעה של אב וקבעה זמני שהות שוויוניים בנוגע לבתו בת החמש. האם טענה שהאב אינו מסוגל לשמש הורה מיטיב, ודרשה שהילדה לא תישן אצלו, אלא רק פעם בשבועיים כשהוא אצל משפחתו. השופטת קבעה שאין בסיס לטענה ושגם אם האב זקוק להדרכה הורית, גם לאם לא תזיק הדרכה כזו ואין מניעה שהילדה תחלק את זמנה באופן שווה בין שני הוריה.
בני הזוג נישאו ב-2017 ויש להם ילדה כבת 5.5. זמן קצר לאחר הלידה פרץ משבר שהוביל לפרידת הצדדים.
האב עתר לחלוקה שוויונית ואחריות משותפת של שני ההורים. האם התנגדה וביקשה לצמצם את זמני השהות תוך ביטול לינת הקטינה אצל האב באמצע השבוע, והותרת הלינה בכל סוף שבוע שני בלבד כשהוא שוהה עם משפחתו. היא טענה בין היתר כי הוא אב מתעלל.
לטענת האב, האם מבקשת למחוק אותו מחיי בתו. הוא ציין כי טענותיה מסתכמות בכך שהוא גרם לילדה להקיא מכיוון שנתן לה לאכול כמויות אוכל גדולות, הדליק מזגן וגרם לכוויה בידה בזמן שטיגן איתה חביתה. לדבריו, האם לא הסבירה כיצד מניעת לינה אצלו תפתור את הבעיות אלה.
האם השיבה שהאב הוא אדם אובססיבי, בעל שיקול דעת מוטעה שאין לו מסוגלות הורית ואינו יכול להיות אחראי לילדה. לטענתה עלה בתוצאות מבדקים שנערכו לאב כי הוא לא יציב וגורם לקטינה נזקים. היא הוסיפה שהאב מתקשה להתמודד עם מצבים עמומים, מתקשה לווסת את עצמו ואינו פנוי לצרכיה הרגשיים של הקטינה.
ילד זקוק לשני הוריו
השופטת אפרת ונקרט מבית המשפט למשפחה בפתח תקווה ציינה כי חוות הדעת המקצועית שהוגשה בתיק המליצה על אחריות הורית משותפת והסדרי שהות שוויוניים, תוך הפניית שני ההורים לטיפול פסיכולוגי והדרכת הורים. באבחון לא עלו אינדיקציות העלולות להציב סימן שאלה על מסוגלותו ההורית של האב. הרושם הוא שהאב אוהב את בתו, מושקע בגידולה ורוצה להוות עבודה דמות משמעותית. זאת, לצד קביעה כי לאב קושי בהתמודדות עם מצבים עמומים.
בחוות הדעת נכתב עוד כי תפקודם של שני ההורים בעייתי. ההורים שקועים בקונפליקט ביניהם יתר על המידה וכל אחד מהם מנסה להוכיח שהוא ההורה האידיאלי והטוב יותר, תוך שלילת הורותו של ההורה השני. כתוצאה מהתנהגות זו נגרם לילדה נזק נפשי.
השופטת קיבלה את חוות הדעת במלואה וקבעה כי אין הצדקה לקבוע הסדרי ראייה לא שוויוניים, במקביל לצורך בטיפול והדרכה לשני ההורים.
"אין הורה מושלם", כתבה השופטת, והבהירה כי גם אם הורה אחד יקבל לדוגמא ציון טוב מאוד על איכות ההורות שלו ומנגד ההורה השני יקבל ציון טוב בלבד אין פירוש הדבר כי לא יקבעו זמני שהות שוויוניים. "הנחת היסוד לעולם תהיה כי ילד זקוק לשני הוריו".
בסיכומו של דבר הורתה השופטת על אחריות הורית משותפת וזמני שהות שוויוניים. היא הפנתה את שני ההורים, כל אחד בנפרד, לטיפול פסיכולוגי והדרכת הורים.
האם חויבה בהוצאות בסך 30,000 שקל.
- ב"כ התובע: עו"ד יוסי הרשקוביץ
- ב"כ הנתבעת: עו"ד אסתר שלום
עו"ד רחל דון יחייא
עוסק/ת ב-
דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.