אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> רשלנות רפואית >> תביעה: רשלנות בהשגחה על מטופל הובילה למותו בגיל 32

תביעה: רשלנות בהשגחה על מטופל הובילה למותו בגיל 32

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 10/10/2024 08:57:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Natanael Melchor on Unsplash

צעיר הגיע לשיקום בבית לוינשטיין אחרי פגיעת ראש, וימים ספורים לאחר מכן נפטר בגלל שליפת צינור ההנשמה שלו. מומחה התביעה: "מקרה המצריך ועדת חקירה"

לבית המשפט המחוזי בחיפה הוגשה לאחרונה תביעת רשלנות רפואית נגד המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין וקופת חולים כללית. התובעים הם אלמנתו, בנו, אביו ואמו של מטופל צעיר אשר מצא את מותו לפני כארבע שנים במרכז השיקום. הטענה היא שאי פיקוח מספק מצד הצוות בלוינשטיין הוביל ברשלנות למות המטופל מחנק, בשל ניתוק צינור ההנשמה שחובר אליו. כעת קרובי משפחתו דורשים פיצוי של מיליונים.

בתביעה שהוגשה לבית המשפט באמצעות עו"ד בסאם שקור גוללו בני משפחת המנוח את השתלשלות העניינים הטראגית אשר הובילה לאובדן יקירם. זה התחיל מפגיעת ראש שעבר המנוח כתוצאה מנפילה, דבר שמצדו הוביל לפגיעה מוחית. כתוצאה מכך אושפז המנוח ברמב"ם כאשר באוגוסט 2020 הוא הועבר למחלקת נפגעי ראש בבית לוינשטיין, למטרת שיקום.

אלא שלמרבה הצער, התהליך נגדע באיבו מהר והתרחש הנורא מכל. ביום החמישי לאשפוזו, בשעת לילה, החל המנוח להשתולל על מיטתו על רקע ההפרעה שנגרמה לו כתוצאה מחיבורו לצינור הנשמה. הצוות קשר אותו אמנם אל המיטה בניסיון לרסנו, אך מספר שעות לאחר מכן שוב החל הצעיר לצעוק ולנסות להשתחרר מכבליו.

בסופו של יום, סיפרו בני המשפחה, אחות שנכנסה בשעה 3:20 לפנות בוקר לבדוק את המטופל מצאה אותו כשצינור ההנשמה מנותק מגופו. למקום הוזעק מיד צוות החייאה שביצע על המנוח עיסויים וניסה להחזיר אותו לחיים, אך ללא הועיל. בשעה 4:06 נקבע מות המטופל – לטענת קרוביו מחנק כתוצאה מהינתקות הצינור – כשהוא בן 32 בלבד. הוא הותיר אחריו, כאמור, אישה (30), בן (8) והורים.

לכתב התביעה צורפה חוות דעת מומחה שקבעה כי התנהלות הצוות בלוינשטיין הייתה רשלנית. המומחה העריך שעובר למותו נכנס המנוח למצב של "דליריום", שהינו מצב בלבולי חריף אשר מסביר 43% מהמקרים לשליפה אקראית ובלתי מבוקרת של צינור ההנשמה אצל מטופלי שיקום כדוגמת המנוח.

לעניין זה הדגיש המומחה כי הצוות הרפואי היה מחויב לצפות את הדליריום ולמנוע את השלכותיו מבעוד מועד, במיוחד על רקע העובדה שהמנוח כבר ניסה כמה פעמים לשלוף את צינור ההנשמה. במסגרת חוות דעתו העלה המומחה מספר אמצעים שבהם יכול היה צוות השיקום לנקוט על מנת למנוע את הטרגדיה, כגון לחבוש את ידיו בכפפות באופן שלא תהיה לו גישה אל הצינור. המומחה סיכם כי מותו של הצעיר "בהחלט היה בר מניעה בהתנהלות אחרת, והטרגדיה היא שמדובר ברצף כשלים אשר יחדיו הביאו לאסון".

בסוגיית הנזק טענו בני משפחת המנוח שיש לפסוק לטובתם בין השאר פיצוי בשל קיצור תוחלת חייו של המנוח, אשר נפטר בדמי ימיו כתוצאה מרשלנות הנתבעים. לדבריהם, נסיבות מותו של יקירם היו מכאיבות ביותר עת סבל מכאבים וייסורים קשים ובסופו של דבר מת מחנק, ועל בית המשפט לקחת זאת בחשבון.

בנוסף נטען כי רשלנות הנתבעים הותירה את אשת המנוח בפני שוקת שבורה, שכן בחברה המסורתית אליה היא משתייכת נוהגים להצר את האפשרות של אלמנה עם ילד להתחתן מחדש.

הגשת התביעה לבית המשפט המחוזי מעידה כי שוויה מוערך בלמעלה מ-2.5 מיליון שקלים.

נכון למועד פרסום הכתבה לא התקבלה תגובה מאת המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין וקופת החולים כללית.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום רשלנות רפואית באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ