אלמנת המטופל טוענת כי הזנחה שעבר בעלה בבילינסון ובשיקום ב"בית רבקה" הביאה להידרדרות במצבו הבריאותי ולמותו מאנמיה: "הושכב שעות ללא שינויי תנוחה"
מדוע קשיש הסובל מפצעי לחץ מצא את מותו לפני כשנה וחצי? לטענת אלמנתו, בגלל רשלנות רפואית של צוותי בית החולים בילינסון והמרכז הרפואי-שיקומי-גריאטרי "בית רבקה", בהם אושפז נוכח מצבו. בתביעה שהוגשה לבית משפט השלום בראשון לציון היא טוענת שכתוצאה מההזנחה ממנה סבל בעלה במוסדות הללו, פצעי הלחץ שלו החמירו משמעותית עד לכדי אנמיה שהובילה למותו בטרם עת.
עובר לאירועים מושאי התביעה התגורר המנוח, יליד 1936, יחד עם רעייתו בדיור מוגן במרכז הארץ. בספטמבר 2022, בזמן שקם ממיטתו הוא נפל. לאחר בדיקה של אח מטעם הדיור המוגן, הוא פונה באמבולנס לבית החולים בילינסון. בתביעה שהגישה האלמנה באמצעות עו"ד יהונתן מרסיאנו נטען כי החל מנקודת זמן זו החלה מסכת התרשלויות ומתן טיפול לקוי ורשלני.
כך, נטען בתביעה כי מרגע קבלת המנוח לבילינסון הוא נותר שכוב על גבו במשך יום וחצי, ללא שינויי תנוחה ומבלי שנרחץ או הושכב על מזרון וכריות למניעת פצעי לחץ. גם לאחר שעבר בבית החולים ניתוח בירך, טוענת התובעת, הוא לא נרחץ למעט כמה פעמים שבהן "נוגב" במטליות לחות.
האלמנה ממשיכה ומספרת שאף במעט הפעמים בהן הושב בעלה על כסא גלגלים הוא לא הונח על כריות, או עם תמיכה הולמת לרגליים בכדי למנוע את פצעי הלחץ. יתרה מכך, בלילה שאחרי הניתוח לא בוצעו שינויי תנוחה והמנוח נותר שוכב על גבו בצורה סטטית למשך שעות ארוכות, ללא מזרון מתאים או כריות לחלוקת העומס.
שיקום שהסתיים בטרגדיה
בשלב מסוים הועבר המנוח למרכז הרפואי "בית רבקה" לצורך שיקום. ואולם לטענת אלמנתו השהייה במקום לא רק שלא שיפרה את מצבו, אלא החמירה אותו. לטענתה בעלה קיבל במקום טיפול "בלתי סביר ורשלני", שכלל בין היתר "מקלחת" אחת ליומיים בלבד באמצעות מגבונים, אי החלפת חיתולים בתדירות מספקת והושבה למשך שעות ארוכות על כסא גלגלים ללא שינויי תנוחה – באופן שהחמיר את פצעי הלחץ.
התובעת מספרת שלנוכח ההזנחה בבית רבקה ביקש בעלה לעבור לדיור מוגן סמוך לאיכילוב שמתאים למצבו הקשה, אלא שזה כבר היה מאוחר מדי והמעבר לא שיפר את המצב: מצבו הבריאותי הלך והידרדר עד לכדי פגיעה קוגניטיבית, אי שליטה על הסוגרים, זיהום בדרכי השתן, אנמיה וליקויים נוספים.
במרץ אשתקד, מספרת התובעת בכאב, נמצא בעלה מת במיטתו כשסיבת המוות היא אנמיה כתוצאה מפצעי הלחץ. בן 87 היה במותו.
לטענת האלמנה, בעלה נפטר כתוצאה מהתרשלות הצוותים הרפואיים בבילינסון ובבית רבקה אשר בבעלות הכללית - היא הנתבעת בהליך - אשר גרמו בהתרשלותם להתפתחות פצעי הלחץ ולהחמרת מצבם, עד אשר הגיעו, הלכה למעשה, למצב בלתי הפיך שהביא למותו, אחרי שסבל ייסורים קשים במשך תקופה ארוכה ובילה את חודשיו האחרונים בסבל נוראי ומתמשך.
בתביעה צוין כי חרף גילו המבוגר, עובר להתרשלות הנטענת היה המנוח אדם צלול ועצמאי. לטענת האלמנה, כתוצאה מהטיפול הרשלני והחמרת פצעי הלחץ עבר בעלה סבל קשה ובל יתואר, כאשר חלקים מגופו נמקים, נרקבים, נכרתים ומנותחים. "קשה לתאר את עוצמות הסבל שנגרם למנוח בחצי שנה האחרונה לחייו, הוא התייסר קשות מפצעי הלחץ שהגיעו עד עצמות גופו, ועל כאב וסבל קשה זה", כך נטען, "יש מקום לפסוק פיצוי גבוה והולם".
בתביעתה דורשת האלמנה פיצוי על הנזקים השונים כתוצאה מהרשלנות הנטענת - כגון הוצאות קבורה, קיצור תוחלת חיים ופגיעה באוטונומיה - וזאת עד לגבול סמכותו העניינית של בית המשפט, כלומר 2.5 מיליון שקלים.
נכון למועד פרסום הכתבה לא נמסרה תגובה כלשהי משירותי בריאות כללית.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.