בני הזוג חתמו על הסכם ממון לפני הנישואין בו נקבע פיצוי מוסכם למקרה שהאישה תיאלץ לעזוב את הדירה. למרות זאת, דרישתה לפיצוי נדחתה
השופטת לורן אקוקה דחתה לאחרונה תביעה שהגישה אישה נגד בעלה לשעבר בה תבעה ממנו לשלם לה פיצוי מוסכם שנקבע בהסכם הממון ביניהם. הסעיף קבע שהאישה תקבל 100,000 שקל אם האיש ישלח לה הודעת פירוד והיא תידרש לעזוב את דירתו. השופטת קבעה שהאיש שלח את הודעת הפירוד כשהאישה לא גרה בדירה מספר חודשים בעקבות פחדיה ממגפת הקורונה, כך שהיא לא זכאית לפיצוי.
בני הזוג נישאו ב-2016. הם ערכו הסכם ממון זמן קצר לפני החתונה, וההסכם אושר בידי נוטריון לפי חוק יחסי ממון.
במסגרת ההסכם, שקבע הפרדה רכושית בין בני הזוג גם בהתייחס לדירת המגורים שהייתה בבעלות האיש, נקבע כי ככל שהאישה תידרש לפנות את דירת האיש עקב הודעת פירוד שישלח לה, היא תהיה זכאית לקבל ממנו 100,000 שקל במעמד הפינוי.
במסגרת התביעה טענה האישה כי לא הייתה מעוניינת בגירושין אך השלימה עם העובדה שלא תוכל לכפות על האיש להמשיך להיות נשוי לה.
לטענתה, באפריל 2021 וללא כל התראה מוקדמת שלח לה האיש הודעת פירוד. את ההודעה היא קיבלה כששהתה זמן מה בבית הוריה בשל מגפת הקורונה.
נוכח הודעת הפירוד ביקשה האישה לקבל את הפיצוי הקבוע בהסכם.
האיש טען כי הגיש תביעת גירושין נגד האישה כשה״קש ששבר את גב הגמל״ כטענתו היה עזיבת האישה את המגורים המשותפים בדצמבר 2020 וסירובה לשוב ולגור עמו. בנסיבות אלה, הסביר, לא נותרה לו ברירה אלא לשלוח הודעת פירוד בהתאם להוראות הסכם הממון.
האיש הדגיש שהודעת הפירוד לא הביאה את האישה לעזוב את הדירה, והיא עזבה אותה חודשים קודם לכן ללא כל סיבה והצדקה ועברה לגור בבית הוריה. זאת, על אף ניסיונותיו לשקם את היחסים.
הוא דחה את דרישת האישה לקבל את הפיצוי המוסכם וטען כי לא התקיימו התנאים הקבועים בסעיף.
התנאי לא מתקיים
השופטת לורן אקוקה מבית המשפט למשפחה בתל אביב דחתה את התביעה.
היא ציינה שיש לקרוא את ההוראה בעניין הפיצוי בתוך ההקשר של הסעיף הרלוונטי. השופטת דחתה את עמדת האישה שלפיה היא זכאית לפיצוי המוסכם עם משלוח הודעת פירוד על ידי האיש. היא הבהירה שהסעיף עוסק במגורים המשותפים בדירה ואין לנתק את הוראת החיוב מהסעיף כולו שעוסק במקרה בו האיש ידרוש מהאישה לעזוב את הדירה.
השופטת ציינה שהאישה הסבירה בעדותה כי עם פרוץ המגפה חששה מאוד להדביק את הוריה שנמצאים בסיכון ולכן בחרה לעבור מדירת בעלה לביתם כדי לגור עמם. עוד היא הבהירה שאין מחלוקת ששהות האישה בביתה הורים החלה חודשים לפני הודעת הפירוד.
בנסיבות אלה, קבעה השופטת, התנאי של עזיבת האישה כתוצאה מהודעת הפירוד לא מתקיים כך שלא קמה זכאות לפיצוי.
האישה חויבה בהוצאות בסך 15,000 שקל.
- שמות ב״כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
עו"ד ארתור גורביץ
עוסק/ת ב-
דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.