השופט הגיע למסקנה שהאם ניפחה את צרכי הילדים כדי לגרום לחיוב מזונות מוגדל. הוא דחה את התחשיבים שלה וקבע שהילדים יקבלו סכום שמספיק לצרכים בסיסיים ומותאם לזמני השהות וליכולות הכלכליות של האב
השופט ארז שני מבית המשפט למשפחה בתל-אביב פסק לאחרונה מזונות של 10,576 שקלים לשלושה ילדים בגילאי 4 ו-6.5, כולל הוצאות מגורים. בכך, דחה השופט את דרישת האם לחייב את אביהם בכ-20,000 שקלים תוך שקבע כי ניפחה את צרכי הילדים במכוון, וניסתה להשתמש בתביעת המזונות כדי להעניש את האב על התנהגות אלימה לכאורה. הוא הבהיר שמזונות הם לא כלי ענישה וקבע כי ייפסקו בהתאם לצרכים הבסיסיים של הילדים, זמני השהות עם אביהם והיכולות הכלכליות שלו אל מול אלה של האם.
להורים תאומים כבני 6.5 וילד בן 4 – אחד מהם מאובחן עם אוטיזם. לפני כשנה וחצי הגישה האם תביעת מזונות על סכום קרוב ל-20 אלף שקלים בטענה שהילדים התרגלו לרמת חיים גבוהה ולליווי צמוד ויומיומי של מטפלות. האם טענה כי האב אדם עשיר, שמשכורתו מגיע ל-47,000 שקלים בחודש, יש לו מניות בחברות שונות ותיק השקעות של 4 מיליון שקלים. לעומת זאת, המשכורת שלה מגיע לכ-15,000 שקלים בלבד ומאחר שהילדים נמצאים איתה רוב הזמן היא לא יכולה להתקדם מקצועית.
האב טען לעומת זאת שהאם משקרת והציגה חישוב צרכים מופרז ומטעה. האב הדגיש כי כבר יותר מחצי שנה שהילדים נמצאים אצלו כמעט חצי מהזמן ושהילד הקטן מקבל קצבת נכות שצריך להתחשב בה. עוד הוא ציין כי משכורתו מגיעה במקסימום, כולל בונוסים, ל-33 אלף שקלים.
סכומים מופרכים
השופט ארז שני קבע כי הוא לא נותן אמון בגרסת האם. כך לדוגמא, הוא ציין, שלא ברור איך האם הגיעה לכך שהילדים הקטנים צריכים 600 שקלים בחודש לרכישת מוצרי הגיינה או כיצד הוצאות תרבות והעשרה מגיעות ל-1,200 שקלים בחודש, לא כולל חוגים. עוד הוא ציין כי האם דרשה 3,000 שקלים עבור דמי טיפול חודשיים בנוסף ל-1,500 שקלים עבור בייביסיטר – שזה גם סוג של דמי טיפול. בנוסף הוא הפנה לכך שהאם הטעתה את בית המשפט כשדרשה תקציב גינון גבוה פי 12 מהמציאות.
השופט ציין כי מחקירתה של האם עלה בבירור שהתביעה "נופחה" במכוון והיא ניסתה להשתמש בה כדי לפצות את עצמה על כך שלטענתה האב התנהג כלפיה באלימות. "ענישה של הורה על התנהגותו הנטענת כלפי הורה אחר אינה צריכה להיעשות על דרך של שומת מזונות מיותרת", כתב בהקשר זה.
לפיכך, השופט דחה את התחשיבים של האם והחליט לחשב את המזונות בהתאם לצרכים בסיסיים של ילדים בגילאים הרלוונטיים. כמו כן, הוא לקח בחשבון את פערי ההשתכרות בין ההורים שעומדים על 69% לטובת האב וכן את הסדרי השהות עם האב שעומדים על 44% מהזמן.
בהתאם לכך, השופט קבע כי כל ילד זכאי למזונות של 2,300 שקלים, כשמהמזונות של הילד שנמצא על הספקטרום יקוזזו 1,144 שקלים שהם 44% מקצבת הנכות שהוא מקבל. בתוספת הוצאות מגורים של 5,000 שקלים, חויב האב לשלם לשלושת ילדיו סכום כולל של 10,576 שקלים בחודש. בנוסף, הוא יישא ב-69% מהוצאות החינוך והרפואה הלא ממומנות של הילדים.
- ב"כ התובעת: מיכאל גבור, עו"ד דיני משפחה
- ב"כ הנתבע: עו"ד שאול דבח, עו"ד איתן שלו-סולקין
עו"ד יצחק חזות
עוסק/ת ב-
דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.