אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> רשלנות רפואית >> תינוקת מתה מסיבוכי שעלת – הוריה יפוצו ב-1.6 מיליון ש'

תינוקת מתה מסיבוכי שעלת – הוריה יפוצו ב-1.6 מיליון ש'

מאת: עו"ד אייל בן ישי | תאריך פרסום : 12/05/2024 14:50:00 | גרסת הדפסה

עו"ד אייל בן ישי | צילום: ליאור גולדברג. אילוסטרציה חיצונית: Alexander Grey on Unsplash

רופא הנשים מ"מאוחדת" ומרפאת ההיריון בסיכון של "ברזילי" לא יידעו את האם על האפשרות להתחסן נגד המחלה בהריון ובכך להגן על התינוקת. השופטת קבעה שמדובר ברשלנות רפואית

בית משפט השלום בהרצליה חייב לאחרונה את המדינה, כבעלת המרכז הרפואי "ברזילי", ואת קופת החולים "מאוחדת", לפצות ביותר ממיליון וחצי שקל הורי תינוקת שהלכה לעולמה כתוצאה מסיבוכי מחלת השעלת. סגנית הנשיא לימור רייך מצאה קשר סיבתי בין העובדה שהן רופא הנשים מקופת החולים והן רופאי המרפאה להיריון לסיכון גבוה בבית החולים לא יידעו את האם על אודות האפשרות להתחסן נגד המחלה, לבין פטירת בתה, כך שהתנהלותם לוקה ברשלנות רפואית.

תחילת הפרשה בתחילת 2014 אז נכנסה התובעת להיריון, אשר הוגדר בהמשך "בסיכון גבוה" עקב יתר לחץ דם כרוני. בהתאם לכך, ליוו את ההיריון שני גורמים מרכזיים – רופא הנשים של האישה מקופת החולים "מאוחדת" והמרפאה לסיכון גבוה במרכז הרפואי "ברזילי". בסופו של יום התובעת ילדה את בתה בשבוע ה-34 להריונה, במהלך ספטמבר 2014.

אלא שחיי התינוקת, למרבה הצער, היו קצרים ביותר. בהיותה בת חודשיים בלבד היא הופנתה לחדר מיון עקב שיעול "נבחני עד טורדני התקפתי עם הפסקות נשימה וצבע אדום בפנים", לרבות יציאת קצף מהפה.

גם למחרת חזרו ההורים המודאגים למיון בשל "שיעול נבחני בלי הפסקה" של בתם, שבשלב מסוים אף הפסיקה לנשום. בת החודשיים אובחנה כחולה בשעלת ובהמשך הופנתה ל"שיבא" כשהיא מורדמת ומונשמת, אך לנוכח הידרדרות במצבה וכישלון ניסיונות החייאה מצד הרופאים – הם נאלצו לקבוע את מותה עקב סיבוכי המחלה.

בתביעה שהוגשה לבית המשפט במאי 2016 טענו הורי המנוחה כי "מאוחדת" ו"ברזילי" התרשלו כלפיהם הן בכך שלא יידעו אותם על אודות האפשרות להתחסן נגד שעלת במהלך ההיריון, מה שלבטח היה מציל את חיי בתם, והן בביצוע הטיפולים שקיבלה המנוחה בחדרי המיון שב"ברזילי" ו"שיבא".

מנגד, המדינה טענה שבתי החולים באחריותה לא התרשלו בטיפול במנוחה. בסוגיית היידוע על חיסון השעלת גלגלו "מאוחדת" (מעסיקת רופא הנשים) ו"ברזילי" (בו נמצאת המרפאה להיריון בסיכון גבוה) אחריות אחת כלפי השני.

אחריות שווה

השופטת רייך דחתה את טענת ההורים לרשלנות בעת ביקורם בחדרי המיון "ברזילי" ו"שיבא". היא הדגישה שהחובה לפי דיני הרשלנות הינה למאמץ ולא לתוצאה הסופית, וכי להתרשמותה רופאי בתי החולים עשו בזמן אמת מאמץ והשתדלות ראויה על מנת להציל את חיי התינוקת.

ואולם בסוגיית היידוע על חיסון השעלת הגיעה השופטת לתוצאה שונה. מסקנתה הייתה שהן רופא הנשים מ"מאוחדת" והן רופאי מרפאת ההיריון לסיכון גבוה ב"ברזילי" התרשלו כלפי ההורים כשלא סיפרו לתובעת במהלך הריונה על האפשרות להתחסן נגד המחלה.

השופטת הדגישה שאין למעשה מחלוקת כי התינוקת נפטרה מסיבוכי השעלת. לדבריה, אילו האם הייתה יודעת על האפשרות להתחסן נגד המחלה סביר להניח שהיא הייתה עושה זאת, ובכך מורידה דרסטית את הסיכוי של בתה להידבק בשעלת ולמות מסיבוכי המחלה.

בשפה המשפטית, מתקיים קשר סיבתי בין חוסר היידוע על החיסון לבין מות התינוקת. מכאן, שהתנהלות "מאוחדת" ו"ברזילי" לקתה ברשלנות רפואית, והשופטת קבעה שהאחריות על המחדל תחולק בין שני הנתבעים, שווה בשווה.

בהתאם לכך, השופטת חייבה את "מאוחדת" ו"ברזילי" לפצות את הורי המנוחה ב-1,302,476 שקל עבור נזקיהם השונים, וביניהם כאב וסבל, קיצור תוחלת חיי בתם והוצאות קבורתה. עוד חויבו הנתבעות לשלם להורים שכ"ט עו"ד בסך 304,779 שקל והוצאות משפט.

  • ב"כ התובעים: עו"ד גלית קרנר ועו"ד רות אדיב
  • ב"כ המדינה: עו"ד אבי בנבנישתי
  • ב"כ "מאוחדת": עו"ד אנינה דינר
עו"ד אייל בן ישי עוסק/ת ב- רשלנות רפואית
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
2

חיוב בפיצויים על אי-הדרכה שניתן לחסן תינוקת מפני שעלת

אינני בקיא במצב העניינים והראיות בתיק העצוב של מות תינוקת משעלת. אני מתייחס רק לכתוב בכתבה זו. אמנם האם הייתה בהריון בסיכון גבוה, אולם מה לכך ולהדרכה לאפשרות לחסן את התינוקת מפני שעלת? תינוק חשוף למאות מחלות אפשריות, האם על הרופא הנקרא לטפל בהצלת וריפוי תינוק חייב להדריך את ההורים ליטול חיסונים מפני כל מחלות תבל? האם הוכח שחיסון מפני שעלת דווקא הוא הליך חובה או לפחות הליך מקובל? ואם כן מדוע לא תודרכה האם ב"טיפת חלב"? הנטיה לחייב רופאים שלא ברורה לחלוטין אחריותם היא אסון. רופאים רבים נוטשים את המקצוע מחמת הסיכון להיתבע, אחרים - מפני שאינם יכולים לעמוד בפרמיות הביטוח המרקיעות שחקים, וכך נגרם נזק לחברה ולרפואה כאחת.ובנוסף - מדוע לקבוע שכ"ט כה מופקע? עוה"ד היה משקיע אוצה עבודה גם בתיק שתוצאתו פיצוי של מאה אלף ש"ח. מדוע שכה"ט נקבע באחוזים כה גבוהים מהסכום שנפסק? אולי באה העת לשנות את סולם ואופן פסיקת שכה"ט? יוסף אליעז, עו"ד
1

עיוות

מדוע האישה לא חוסנה בילדותה נגד שעלת? איך הרופאים יכלו לדעת את זה? זה נקרא פרזיטים בריבוע, האם לא התחסנה וסמכה על זה שכל הילדים חוסנו, ועכשיו מקבלת פרס על שלא התחסנה. לא רק שלא מגיעה לה כסף אלא שהיא צריכה לשלם את כל הוצאות הטיפול בתינוקת. זה נקרא גם "הרצחת וגם ירשת". גם לא הוכח שאם היו מציעים לה להתחסן היתה מסכימה.
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום רשלנות רפואית באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ