האיש, מהנדס תוכנה כבן 45, נפגע בשתי תאונות דרכים. בית המשפט דחה את עמדת המבטחת כי הנפגע יכול להשתכר 15,000 שקל בחודש והעמיד את נכותו התפקודית על 85%
השופטת חדוה וינבאום וולצקי הכריעה לאחרונה בתביעה שהגיש רוכב אופנוע שנפגע בשתי תאונות דרכים (ב-2015 ו-2016) כשרכב על אופנוע שבוטח בחברת ״הפול״. לפני התאונה היה הנפגע מהנדס תוכנה מוערך שהשתכר למעלה משילוש השכר הממוצע במשק. לאחר התאונה השנייה נקטעה ידו והוא חדל לעבוד.
בתאונה הראשונה התובע נפגע בשורש כף היד השמאלית. הוא הובא לבית חולים מאיר ועבר ניתוח. לאחר מכן הומלץ על ניתוח חוזר לתיקון עמדת השבר אותו עבר בבית חולים שיבא, תל השומר.
בתאונה השנייה הובא התובע לבית חולים בילינסון ללא הכרה. נמצא שהוא סובל מפגיעה בחזה, באזור הקלביקולה מימין, קרע של העורק בבית החזה, שברים בכתף מימין ופגיעה באספקת הדם ליד ימין. הוא נותח מיד ועבר מספר ניתוחים נוספים בניסיון להציל את היד הימנית אך הניסיון לא צלח ובסופו של יום בוצעה קטיעה של הגפה הימנית העליונה מעל המרפק.
התובע נדרש לשיקום שאותו עבר בבית חולים שיבא כשהוא סובל מכאבי פנטום ומטופל במרפאת כאב.
בין הצדדים לא הייתה מחלוקת בשאלת האחריות והדיון התמקד בשאלת הנזק. בית המשפט מינה שלושה מומחים רפואיים בתחום האורתופדי, הפסיכיאטרי ובתחום רפואת הכאב.
התובע התלונן בפני המומחה בתחום האורתופדי על כאבים באזור הגדם וכאבי פנטום ביד ימין. המומחה העריך את נכותו של התובע בגין התאונה הראשונה ב-10% ובגין התאונה השנייה ב-80%.
המומחה בתחום הפסיכיאטרי מצא כי לתובע קושי להסתגל לנכותו בגין הקטיעה והסבל מן הכאבים שהביאה למצב רוח ירוד, אובדן התחביב של רכיבה על אופנועים, הפרעות שינה ופיטורים. הוא העמיד את נכותו בתחום זה על 15%.
בתחום הכאב העמיד המומחה את נכותו של התובע על 30% בשל תסמיני פנטום ביד וכאבים בצוואר ובעצם הבריח.
התובע ציין כי לפני התאונות עבד כמהנדס תוכנה ומנהל מערכות מחשוב בחברה שעוסקת במסחר אלוגריתמי בבורסה. לאחר התאונה השנייה ניסה מעסיקו להשיבו לעבודה אך הקושי בהקלדה התסכול וחוסר האונים הביאו לכך שהוא נאלץ לעזוב את העבודה כ-9 חודשים לאחר התאונה. מאז לא חזר לעבוד בכל עבודה שהיא.
המבטחת טענה כי שיעור הנכות התפקודית של התובע עומד על 40% בלבד וכי הוא מסוגל להרוויח כ-15,000 שקל בחודש במקצועו כמתכנת תוך שימוש במקלדת המותאמת ליד אחת.
פגיעה משמעותית בכושר התפקוד
השופטת חדוה וינבאום וולצקי מבית המשפט המחוזי בתל אביב דחתה את עמדת המבטחת. היא ציינה כי מתוך העדויות עלה שלאחר התאונה הפך התובע חסר סבלנות ומתוסכל. הכאבים מקשים עליו לישון בלילות והוא עצבני ביותר. מערכת היחסים בינו לבין אשתו התערערה עד שהיא עזבה את הבית במהלך אפריל 2020 וכעת התובע מתגורר לבדו.
היא הוסיפה כי האפשרות להקליד ביד אחת במקלדת מותאמת קיים תיאורטית, אך הקושי שבכך לצד הכאבים הקבועים ומצבו הנפשי של התובע מלמדים כי לא יהיה די במקלדת כאמור כדי להשיב אותו לעבודתו הקודמת.
״הכאבים לצד אובדן היד מלמדים על פגיעה משמעותית בכושר התפקוד״ ציינה השופטת והעמידה את הנכות התפקודית על 85%.
בסופו של דבר חויבה הנתבעת לפצות את התובע ב-7,779,445 שקל בניכוי תגמולי ביטוח לאומי בסך 985,000 שקל.
בנוסף היא חויבה בשכ״ט עו״ד בסך 15.21% ובהוצאות.
- ב״כ התובע: עו"ד אריאל פרויליך ואח'
- ב״כ הנתבעת: עו"ד שלמה ברקוביץ ואח'
עו״ד אבישי בוגן
עוסק/ת ב-
נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.