זמן קצר לאחר שאב חויב במזונות בנו הקטין, התנהל נגדו הליך פשיטת רגל. האם, שחששה שהאב לא יצליח לשלם לבנו מזונות במצב כזה, ביקשה מביהמ"ש להורות על קבלת המזונות ישירות מביטוח לאומי. ביהמ"ש נעתר לבקשתה.
במסגרת הליכי גירושין בין בני זוג – הורים לילד – קבע ביהמ"ש לענייני משפחה בפתח תקווה כי האב ישלם לבנו הקטין מזונות זמניים של 1,500 שקל מדי חודש. כחודש לאחר מכן, באפריל 2014, ניתן צו כינוס לנכסי האב במסגרת הליכי פשיטת רגל וביהמ"ש הורה לו לשלם את חובותיו בתשלומים של 250 שקל לחודש. האם, שפחדה כי גם מזונות הילד נכנסו לגדר צו התשלומים, הגישה בקשה לקציבת מזונות. בשל כך, חויב האב לשלם לבנו 850 שקל בחודש.
לכתבות נוספות בנושא:
אלא שהחשש כי האב לא יעמוד בתשלום המזונות, הביא את האם להגיש עתירה באמצעות עו"ד מיכאל רייכלסון לביהמ"ש המחוזי בלוד, שיתיר לה לגבות את המזונות באמצעות ביטוח לאומי ולא ישירות מבעלה לשעבר. לטענתה, אם האב לא יצליח לשלם את המזונות ייגרם נזק רב לבנם המשותף הנמצא על הספקטרום האוטיסטי וזקוק לטיפולים רבים.
האב, שככל הנראה סבר כי האם מעוניינת בגביית מלוא סכום המזונות שנפסק בביהמ"ש למשפחה, הביע, באמצעות עו"ד מיכאל גבור את התנגדותו לבקשה וטען כי תשלום המזונות באמצעות ביטוח לאומי מהווה למעשה יצירת חוב חדש, שכן ביטוח לאומי יתדפק על דלתו לגביית הסכומים ששילם לאם. זאת, בעוד שהוא נמצא בהליכי פשיטת רגל.
זה נהנה וזה לא חסר
השופט צבי ויצמן נעתר לבקשה. לדבריו, בנסיבות העניין כשמדובר בקטין הנמצא על הרצף האוטיסטי ובאב שאינו מקפיד לעמוד בחיובי המזונות שנקצבו לו, אין מקום להותיר את הקטין נתון לחסדיו של האב, שכשירצה ישלם וכשלא ירצה יתעלם. השופט קבע, שיש לאפשר למבקשת לגבות את המזונות שנקצבו לה ישירות מביטוח לאומי, וחייב את האב להעביר את תשלום המזונות שנקבע במסגרת הליך פשיטת הרגל לביטוח לאומי.
בדרך זו, הוסיף השופט, "זה נהנה וזה לא חסר": האם תוכל להיות בטוחה כי תשלום המזונות יגיע לידיה כסדרו מדי חודש, בעוד שמצבו של האב לא ישתנה, שכן במקום להעביר את הכספים לאם, הוא יעביר בדיוק את אותו הסכום לביטוח לאומי.
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.