הרופא שבדק את החולה במוקד טעה בפענוח בדיקת הא.ק.ג ובמיון של בית החולים רמב"ם בחיפה לא מיהרו לטפל בה והיא נאלצה לחפש עזרה בבית חולים אחר. בית המשפט קבע כי מדובר ברשלנות חמורה
בית משפט השלום בחיפה חייב לאחרונה את מוקד הרפואה הדחופה ביקורופא ואת משרד הבריאות כבעליו של בית החולים רמב"ם לשלם כ-437 אלף שקל פיצויים והוצאות עקב איחור באבחון ובטיפול בהתקף לב שעברה חולת סכרת בת 55. השופטת כאמלה ג'דעון מצאה שהרופא במוקד טעה בפענוח בדיקת א.ק.ג העידה על אוטם חריף בשריר הלב, וכי בית החולים לא העניק לתובעת טיפול מיידי במצב שהצריך צנתור דחוף. ביקור רופא תישא ב-60% מהסכום ומשרד הבריאות בשאר.
האירועים התרחשו ב-2010. התובעת הגיעה למוקד של ביקורופא בחיפה עקב חולשה, כאבים בחזה וקוצר נשימה. כשהתקבלה אצל הרופא הוא ערך לה בדיקת א.ק.ג ואמר ש"הכל בסדר" ולאחר שביצעה בדיקות שתן, סוכר ודם הוא הפנה אותה לבית החולים עם אבחנה של התייבשות.
התובעת הגיעה למיון של רמב"ם באופן עצמאי אבל נאלצה להמתין דקות ארוכות עד לסיום התהליכים הביורקרטיים וגם לאחר שכבר הופנתה למיון "שוכבים" נאמר לה שהיא נמצאת בעדיפות נמוכה.
מאחר שמצבה הלך והחמיר היא החליטה להשתחרר ולנסות את מזלה בבית חולים אחר ולבסוף הגיעה לבית החולים "בני ציון" שם אובחנה עם התקף לב חריף ועברה צנתור דחוף עקב חסימה קריטית בעורק הכלילי הימני.
בתביעה שהגישה שנתיים לאחר מכן נגד ביקורופא ומשרד הבריאות – בעליו של בית החולים רמב"ם, טענה התובעת לרשלנות באבחון התקף הלב ועיכוב בטיפול, שגרמה לה לנזק משמעותי.
שרשרת טעויות
ביקורופא ומשרד הבריאות התכחשו אמנם לרשלנות כלשהי והאשימו אחת את השנייה אבל השופטת כאמלה ג'דעון מצאה ששני הגופים לא העניקו לתובעת טיפול ראוי.
נקבע כי אין מחלוקת שהרופא במוקד שגה בפענוח ממצאי הא.ק.ג שהעידו על אוטם חריף בשריר הלב, מה שגרם לכך שלא ניתן לתובעת טיפול רפואי מציל חיים, מצבה הקריטי לא קיבל ביטוי בהפניה לבית החולים והיא נאלצה להגיע אליו עצמאית במקום בניידת טיפול נמרץ.
"אין צורך להכביר מילים על חומרת המחדלים הנ"ל ועל חריגתם מהנורמה הרפואית המקובלת", נכתב. "כמו כן, אין צורך להכביר מילים על אחריותה השילוחית של חב' ביקורופא המתבטאת באיוש המוקדם הרפואי שלה, האמון על מתן שירותי רפואה דחופה, על ידי רופא נעדר כישורים בסיסיים בקריאת ופענוח תרשים א.ק.ג, דבר שגרר שרשרת טעויות חמורות...".
באשר לבית החולים רמב"ם נקבע כי רשלנותו התבטאה בהערכת מצב כושלת שגרמה לכך שהתובעת נאלצה להמתין זמן ממושך לטיפול למרות מצבה הקשה.
השופטת קבעה כי העיכוב גרם לתובעת לנזק מאחר שלפי עדויות המומחים הרפואיים הזמן האופטימאלי לביצוע צנתור במקרה כזה עומד על 90 דקות מרגע הפנייה לגורם הרפואי, ואילו התובעת עברה את הצנתור כ-6 שעות וחצי אחרי ההגעה למוקד.
לאחר הערכת הנזק השופטת פסקה לתובעת 350 אלף שקל פיצויים על כאב וסבל, קיצור תוחלת חיים של שנה וחצי, עזרה והוצאות על נסיעות.
ביקורופא, שהאחריות שלה הועמדה על 60%, חויבה לשלם לתובעת 210 אלף שקל פיצויים בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין של כ-50 אלף שקל, ואילו המדינה תשלם לה 140 אלף שקל פיצויים לצד הוצאות של כ-37,000 שקל.
- ב"כ התובעת: עו"ד מ. ניסני-יצחק
- ב"כ הנתבעות:בשם ביקור רופא - עורך דין רשלנות רפואית ח. זליכוב, בשם המדינה-משרד הבריאות - עו"ד א. כצנלסון
עו"ד מאיה וייס טמיר
עוסק/ת ב-
רשלנות רפואית
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.