אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> הוצאה לפועל >> עיריית חיפה ניסתה לגבות מניצול שואה חוב לא קיים

עיריית חיפה ניסתה לגבות מניצול שואה חוב לא קיים

מאת: עו"ד אורי מיטלר | תאריך פרסום : 05/07/2020 14:21:00 | גרסת הדפסה

הוצלפ, עיריית חיפה ניסתה לגבות מניצול שואה חוב לא קייםעו"ד אורי מיטלר (אילוסטרציה: Andriy Popov, 123rf.com)

העירייה הסתירה מההוצאה לפועל שבית המשפט דחה תביעה כספית שהגישה נגד הקשיש. לאחר מכן טענה שמדובר בחוב שונה, אך רשם ההוצאה לפועל לא האמין והורה לסגור את התיק

רשם לשכת ההוצאה לפועל בחיפה עיסאם חאיק סגר לאחרונה תיק שפתחה עיריית חיפה נגד ניצול שואה בטענה לחוב שכירות של כ-48 אלף שקל על שני דוכנים בעיר, לנוכח העובדה שבית המשפט דחה ב-2015 תביעה שהגישה על אותו החוב. הטענה של העירייה כי התיק הנוכחי עוסק בחנויות בעלות מספרי גוש וחלקה שונים נדחתה לאחר שהתברר כי ההבדל נובע משינויי מספור שערכה לשכת רישום המקרקעין. הרשם קבע כי העירייה, שהסתירה את השינויים ואת קיומו של פסק הדין, ניסתה לגבות כספים שלא מגיעים לה בחוסר תום לב.  

העירייה פתחה את תיק ההוצאה לפועל ב-2008. במקביל היא הגישה נגד ניצול השואה, היום בן 80, תביעת פינוי במסגרתה דרשה גם תשלום עבור חוב השכירות שבגינו נפתח תיק ההוצאה לפועל. ב-2015 התביעה הכספית נדחתה ונקבע כי הקשיש לא חייב לה דבר למעט הוצאות משפט של 2,500 שקל. למרות זאת, העירייה לא הודיעה על כך להוצאה לפועל והמשיכה בהליכי הגבייה על אותו החוב.

הקשיש כלל לא היה מודע במשך שנים לכך שהליכי ההוצאה לפועל נגדו ממשיכים. כשהדבר הגיע לידיעתו בשנה שעברה, ביקש לסגור את התיק בטענת "פרעתי" והפנה לפסק הדין. הוא ציין כי התיק עוסק באותו החוב שבית המשפט ביטל ולכן כל שעליו לשלם לעירייה הן הוצאות של 2,500 שקל.

העירייה טענה מנגד כי למרות הכתובת הזהה של הנכסים אין קשר בין ההליכים. התביעה בבית המשפט עסקה בדוכנים ואילו הליכי ההוצאה לפועל עוסקים בחנויות בעלות מספרי גוש וחלקה שונים לחלוטין.

אותם נכסים בדיוק

אלא שהרשם עיסאם חאיק קיבל את הסברו של הקשיש – שנתמך בנסח טאבו היסטורי – כי הסיבה להבדל בין מספרי הגושים נובע משינויים שערכה לשכת רישום המקרקעין ב-2010. מכאן, שהתביעה שהגישה העירייה נגד הקשיש בבית המשפט עסקה בדיוק באותם נכסים ובאותו החוב שכעת היא מנסה לגבות אף שהוא כבר לא קיים.

הרשם הוסיף כי העירייה לא פעלה בתום לב בניהול הליכי הגבייה. ראשית, כשלא הגישה התייחסות מפורטת לטענת הקשיש שמדובר בנכסים זהים על אף החלטה מפורשת בנושא. שנית, כשהסתירה את קיומו של פסק הדין ואת השינוי במספר הגושים.

בסיכומו של דבר, בקשת הקשיש התקבלה והרשם הורה על סגירת התיק. נקבע כי סכום ההוצאות המשוערך שהוא חייב לעירייה מכוח פסק הדין יקוזז מ-4,000 שקל שכבר העביר בתיק, והעירייה חויבה בהוצאות ושכר טרחת עורך דין של 4,000 שקל. התוצאה הסופית היא שהעירייה תשלם לקשיש 4,300 שקל.

עו"ד אורי מיטלר עוסק/ת ב- הוצאה לפועל
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום הוצאה לפועל באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום הוצאה לפועל
כיצד ניתן למחוק עד 70% מהחובות ללא פשיטת רגל?
עו"ד רותם זגדון, צילום: יניב נגר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ