אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> תבעה מהאב 6,850 ש' מזונות – וחויבה לשלם לו 1,140 ש' לחודש

תבעה מהאב 6,850 ש' מזונות – וחויבה לשלם לו 1,140 ש' לחודש

מאת: עו״ד אלה שינפלד | תאריך פרסום : 06/11/2023 09:39:00 | גרסת הדפסה

עו״ד אלה שינפלד (אילוסטרציה חיצונית: Guillaume de Germain, Unsplash)

הורים לשני קטינים הגישו תביעות הדדיות בנוגע למזונות הילדים. בית המשפט קבע שחל שינוי נסיבות מהותי מאז שהשניים חתמו על הסכם בנושא. לאחר בחינת ההכנסות וזמני השהות הוחלט שהאם תשלם לאב מזונות

השופטת תמר סנונית פורר הכריעה לאחרונה בסכסוך מזונות בין בני זוג לשעבר, הורים לילדים בני 12.5 ו-9. בהסכם מ-2013 נקבע שהאב ישלם לאם מזונות בסך 3,000 שקל לחודש אך לאחריו המשיכו הצדדים לחיות יחד והביאו לעולם את הבן השני. לפני כשנתיים הם הגישו תביעות הדדיות למזונות ובסופו של דבר נקבע שמכיוון שהילדים שוהים עם האב רוב הזמן, האם תשלם לו מזונות.

בני הזוג נישאו ב-2010 והתגרשו ב-2020. הם הורים לשני קטינים (ילידי 2010 ו-2014). 

ב-2013, כשהיו עדיין הורים לילד אחד בלבד, ניתן תוקף של פסק דין להסכם שלום בית ולחילופין גירושין שנחתם ביניהם. במסגרת ההסכם קבעו הצדדים שהקטין ילון בבית האב פעמיים בשבוע ובכל סופ"ש שני. עוד נקבע שהאב ישלם מזונות בסך 3,000 שקל לחודש.

לאחר הפרידה הגיש האב תביעת מזונות. הוא טען שהילדים שוהים עמו רוב השבוע, ונמצאים אצל האם רק בסופי שבוע. לדבריו, מאז חתימת ההסכם השתנו הנסיבות: נולד להם בן נוסף, ניתן פסק הדין הידוע בע"מ 919/15 שקבע כי על שני ההורים לשאת במזונות הקטינים, וגם שכר האם עלה במידה ניכרת לעומת שכרו שפחת. 

לאור זאת, האב עתר לביטול החיוב שלו במזונות ולחיוב האם בסך של 1,834 שקל. 

גם האם הגישה תביעת מזונות ועתרה לחייב את האב בסך של 6,850 שקל בהתאם לרמת החיים שהילדים הורגלו אליה לטענתה. 

בכתב הגנה שהגיש האב הוא טען כי אין לחייבו בתשלומי מזונות לאם שכן הכנסתה ויכולותיה הכלכליות עולות במידה ניכרת על אלו שלו, והקטינים שוהים עימו יותר מאשר עם האם.

ברוך כשרונות

השופטת תמר סנונית פורר מבית המשפט למשפחה בתל אביב קבעה שאכן חל שינוי נסיבות ממועד אישור ההסכם ועל כן יש לבחון את מזונות הקטינים מחדש במסגרת התביעות ההדדיות שהגישו ההורים. 

היא ציינה שבין הצדדים מחלוקת מהותית בנוגע להכנסות האב, עצמאי שעובד כמורה וככותב. בעוד האם טוענת שהוא מרוויח בממוצע כ-29,975 שקל לחודש, האב טוען שפוטנציאל ההשתכרות שלו עומד על 7,000 שקל בלבד.

השופטת קבעה שסכומי הכסף הנמשכים במזומן ומועברים בהעברת אינטרנט מחשבונות הבנק של האב, ואשר האב לא הסביר את פשרם, כמו גם סך הוצאותיו החודשיות בכרטיסי אשראי - אינם מתיישבים עם גובה ההכנסה החודשית הנטענת על ידו, אלא מעידים על הכנסות גבוהות במידה ניכרת.

"שוכנעתי כי האב איש ברוך כשרונות וכי לו יבחר יש לו הכנסה ויכולת מעל הממוצע באופן משמעותי והוא יוכל לממשה באופן רב יותר מהמוצהר על ידו היום", כתבה.

היא העמידה את הכנסתו של האב ופוטנציאל הכנסתו החודשית על סך של 15,000 שקל נטו.  את הכנסותיהם הפנויות של הצדדים קבעה השופטת ביחס 27% לאם – 73% לאב.

לנוכח זמני השהות הנרחבים עם האב קבעה השופטת כי האם תישא בתשלום למזונות לאב בסך של 570 שקל לחודש עבור כל אחד מהקטינים – ובסך הכל 1,140 שקל לחודש. 

לא ניתן צו להוצאות.

  • ב"כ האב: עו"ד גרינברג
  • ב"כ האם: עו"ד גל
עו״ד אלה שינפלד עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
"אלמנת צה"ל": מי מוגדרת ככזו ומה הזכויות שלה?
עו"ד לירן פרידלנד | צילום: שי קדם, אילוסטרציה: Isuru Perera on Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ