הייטקיסט שהגיע לבילוי משפחתי ב"פארק המשפחה" עלה על מתקן המיועד לילדים, איבד שיווי משקל, נפל ונחבל בכתף. השופט: "אי רישום טווח הגילאים המותר – רשלנות"
בן 40 ששבר את הכתף אחרי שנפל ממתקן שעשועים בפארק בכרמיאל יקבל פיצויים והוצאות בסך כחצי מיליון שקלים – כך נקבע לאחרונה בבית משפט השלום בחיפה. השופט אחסאן כנעאן קבע שהעירייה התרשלה בכך שלא הציבה על המתקן שלט שמבהיר כי הוא מיועד לילדים. בתוך כך הוא ביקר בחריפות את ניסיונה "לשפץ" את הראיות באופן שיפטור אותה מאחריות.
התובע, נשוי ואב ל-3, הגיע במהלך אוקטובר 2019 ל"פארק המשפחה" בכרמיאל. נלוו אליו אשתו וילדיהם, וכן אחותו, בעלה והילדים שלהם. במהלך הבילוי המשפחתי עלה התובע, שעבד באותה תקופה כאיש מכירות בהייטק, על גשר קוביות עץ אשר מוגבה מהקרקע. במקום לא הוצב שלט האוסר על עליית מבוגרים למתקן.
בשלב מסוים החל האיש לאבד את שיווי המשקל ונפל בעוצמה על הקרקע. הוא נחבל בכתפו ופונה למרפאת "טרם", שם אובחן שבר בכתף. בהמשך נזקק האיש לניתוח לשחזור מפרק הכתף וקיבוע השבר, וכן להליך ניתוחי נוסף. לדבריו, הוא היה באי כושר מוחלט במשך חודשיים וחצי לאחר התאונה. בתביעה שהגיש לבית המשפט כשנה לאחר התאונה, טען ההייטקיסט שעיריית כרמיאל אחראית לנזקיו ועליה לפצותו.
לעומתו טענה העירייה שהיא פטורה מאחריות, וכי התובע יכול להלין רק על עצמו, על שעשה שימוש לא נכון וראוי במתקן. להוכחת טענתה הציגה העירייה טופס ממשרדי הפארק בו נרשם שהאיש "רץ" על המתקן, ומכאן שלא נזהר מספיק. הנתבעת הדגישה שהמתקן אשר זכה לאישור מכון התקנים, כך שאין לייחס לה רשלנות כלשהי.
"התנהלות חמורה"
השופט כנעאן ביקר בחריפות את התנהלות העירייה סביב הטופס ממשרדי הפארק, שלכאורה פוטר אותה מאחריות. התרשמותו הייתה שהוא "שופץ" על ידי נציגי הפארק, לאחר שאשת התובע מסרה להם שבעלה "הלך" על המתקן, ולא רץ.
"הגעתי למסקנה כי שיפוץ הטופס נועד להרחיק אחריות מהעירייה, ובניסיון להטילה באופן מלא על התובע. אני רואה התנהלות זו בחומרה עת העד מטעם העירייה ניסה לשכנעני כי אשתו של התובע היא שמסרה כי התובע רץ על המתקן, והתברר כי הדברים לא נאמרו על ידה אלא הגרסה התווספה לאחר מכן על ידי עובדי הפארק", כתב השופט, שהדגיש כי מדובר בהתנהלות הגובלת לכאורה בשיבוש ראיות משפטיות.
לגופה של תביעה קבע השופט שהעירייה התרשלה משלא הציבה שלט המגביל את השימוש במתקן לילדים בלבד, כפי שקובע התקן. כל שעשתה הנתבעת, הסביר השופט, היה להודיע שהמתקן מותר לשימוש "מגיל 6 ומעלה", אלא שלדבריו אין די בסימון טווח הגילאים התחתון, אלא היה צורך ליידע במפורש שהמתקן מיועד לילדים ולא למבוגרים.
לצד זאת ציין השופט שהתובע יכול היה להיזהר יותר ולהימנע מנפילה, כך שבנסיבות העניין מוצדק לייחס לו אשם תורם בשיעור גבוה יחסית, של 35%.
בסופו של יום קבע השופט שבניכוי האשם התורם, העירייה תפצה את התובע בכ-400 אלף שקלים עבור נזקיו השונים - כגון הפסד כושר השתכרות וכאב וסבל – זאת בתוספת שכ"ט עו"ד של כ-95 אלף שקלים, וכן הוצאות משפט.
בנוסף חויבה העירייה לשלם חמשת אלפים שקלים לאוצר המדינה, כעונש על הגשת הראיה המשופצת.
- ב"כ התובע: עו"ד בן ציון בדש
- ב"כ הנתבעת: עו"ד פאדי ג'ובראן
עו"ד גיא אגם
עוסק/ת ב-
נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.